torsdag den 24. oktober 2024

Grøn børnecardigan

 Nogen gange er det som om jeg gerne vil have noget garn brugt uden at jeg nødvendigvis skal bruge de færdige arbejde til noget bestemt og allerhelst skal garnet bruges helt op. Det betyder at jeg finder opskrifter og regner på det forventede forbrug.

Det var det, der lige skete her med noget ukendt garn jeg købte til luksusstrikkeweekend 2023. Det var håndfarvet og var beskrevet som merinoblanding, jeg synes farven var pæn, men kendte ikke til garnet.

Jeg lavede strikkeprøve, som jeg vaskede og fandt en opskrift i "Kærlighed på pinde": Nøtteliten trøje. 

Jeg strikkede den lille trøje uden egernmønmstret og observerede, at garnet ikke faldt så pænt og håbede det ville falde på plads ved vask.

Det gjorde det ikke.

Trøjen er fin nok, men fremstår ikke så pæn. Den kan jo nok varme en eller anden.


søndag den 20. oktober 2024

Tørklæde med bladmønster


I forbindelse med Ravneweekenden i september kom svigermor (på 90) med et lille hæfte fra Familie Journalen (34 2024). Der var opskriften på et lille tørklæde 'Tørklæde med bladmønster". Hun havde forsøgt at strikke det, men det var ikke rigtigt lykkes for hende. Hun ville høre om jeg ville strikke det til hende? Selvfølgelig ville jeg strikke det fine tørklæde til hende. Jeg valgte at købe det originale garn.
Garnet hedder Lillemor fra Permin og er ikke sådan bare at finde, men jeg fandt en webshop, som havde garnet og købte garnet, som ligger i 25 grams nøgler.

Jeg brugte kun 60 gram.

Svigermor blev meget glad for det, så det var det hele værd.

fredag den 18. oktober 2024

Pocelæntørklædet

 En dag kom en kollega lagde et stort blåt nøgle garn og en masse små blå hvide rester med ordene: jeg håber du kan få noget af dette åbenbart meget værdifulde garn..

Kollegaens mor havde strikket en porcelæn sweater til barnebarnet og moderen havde nok betalt garnet 😉 Hvis man tror man sparer penge ved at strikke tøj selv så bliver man nok overrasket når man køber tynd PeerGynt og tynn silk mohair til en sweater. Jeg fik også opskriften med masser af noter og så gik hun videre.

Garnet var rullet op med de 2 tråde, det har jeg aldrig set gjort, men det har jo givet mening.

Jeg lovede, at jeg nok skulle få noget godt ud af garnet og tænkte allerede den gang på et Sophie Scarf.

Resten af garnet og de smånøgler tænker jeg kan komme ind i en baby-/børne restevest.



lørdag den 12. oktober 2024

Stripe Hype Sweater

 Jeg faldt allerede for Stripe Hype Sweater da @Bybastrup viste den frem da vi var til #stribefestijanuar 😉 men jeg fik aldrig gang i den. 

Da Kabistrik så lavede en samstrik med opskrifter fra @kutovakika så jeg at hun havde lavet den. Så kom den på pindene med garn fra lageret.

Som bundfarve fandt jeg et cone mørkemørkebrun Supersoft jeg købte til Garnstafet2023. Jeg har i lang ledt efter et projekt til noget BFL-garn jeg havde købt hos Kirsten Brun, som havde købt restlageret, da Birkefibre stoppede og for at gøre den historie helt skør er garnet farvet af Katrine fra Rasende Kreativ i farven "Sure æbler". Jeg overvejede, at alle striber skulle være i Sure æbler, men der var nok ikke helt nok og den ville blive en alt for almindelig stribet bluse!

Så fandt jeg en grønlig BFL Sock fra Garnkisten og som var farvet af Sysleriget. Den passede fint!  

Jeg synes jeg har fået en fin sweater og den sidder fint på trods af de "høngende" skuldre. Jeg tror det er fordi der tages ind fra ærmegabet til ribben.



Jeg brugte:

330 gram Supersoft

131 gram BFL DK weight

84 gram Sysleriget sock

søndag den 6. oktober 2024

Sweater fra Baby, its cold outside

 Endnu en julegave...

Da min niece fik sin datter fik hun er stor barselspakke og jule- og fødselsdagsgaver til sit barn.

Nu har nevøen også fået 2 børn, så nu er fødselsdagsgaverne skåret væk, men strikkede julegaver skal de have. Jeg manglede lige den sidste til Bjørn som bliver 1 år efter jul og til ham valgte jeg "Sweater" fra Susie Haumans "Baby, it's cold outside" og strikkede str. 12-18 mdr.

Den lyse er Højlandsuld og den mørke er supersoft, en meget mørkebrun, som jeg købte til Garnstafet 2023.

Jeg viste sweateren min søster, barnets bedstemor og hun sagde, at farverne var lige dem. Så de er i den naturlige kategori. Så bliver jeg glad for mit farvevalg til storesøsteren.

Jeg brugte:

78 gram af den lyse Højlandsuld

9 gram af den mørkebrune supersoft.



mandag den 30. september 2024

Rødstrømpestrømper

 Jeg er ret vild med Katrine fra Rasende kreativs farver. Hun kan noget med farver og når hun farver garn, så er det i de skønneste farver. Jeg har købt nogle kits, som jeg bruger til både sokker og små tørklæder. Katrine laver også opskrifter, som ofte er gratis vist nok noget med at kunne give support.

Den nyeste hedder Rødstrømpestrømper (vild med navnet).

Så så jeg at Katrine og sarangutang lancerede en samstrik #lillesoktoberkal24 med en fin præmie. Man skulle strikke Rødstrømpestrømperne, mindst en sok inden 29. september.

Det kastede jeg mig ud i og endda i Katrines garn - altså noget jeg har købt hos Katrine.

Jeg har brugt 38 gram af bundfarven 
og 14 gram af kontrastfarven


mandag den 16. september 2024

Hjertetrøjen

 Vores 4-årige barnebarn er en varm pige, som ikke behøver særligt meget strik. Samtidig er hun meget bevidst om hvad hun vil have på. Hvis farven eller modellen ikke er rigtig, så vil hun ikke have det på. Jeg har strikket en cardigan efter hendes ønsker - med hjerter og glimmer.

En dag kom en lille video, hvor først udtrykte sin glæde over at mormor og bedstemor strikker til hende og efterfølgende med et ønske om en hjertetrøje med hjerter over det hele. Jeg sikrede mig at det skulle være hjerter over det hele - det skulle det.

Jeg har valgt at bruge den samme opskrift som jeg brugte til den Girly glimmer trøje: Sommerfugletrøjen fra Klompe Sommerbørn. Når jeg lave et projekt med mønsterstrik efter mit eget hoved "stjæler" jeg diagrammet fra en model lavet i et passende garn og tæller masker og tilpasser mine egne ideer til maskeantallet. Denne model har et rundt bærestykke.

Jeg gik i gang og efter lidt tilvænning gik det fint - i starten havde jeg lidt bøvl med at skjule mønsterfarven i udtagningerne og mine forsøg på at undgå lange tråde bag arbejet.

Jeg vil også gerne sige at jeg synes det er lidt hårdt, at strikke mønster på de små ærmer, men det er også lykkedes og veloverstået.

Jeg har strikket i Arwetta og brugt:

Bundfarven 318 ballerina: 110 gram

Mønsterfarven 138
Geranium: 29 gram 

mandag den 9. september 2024

Van Gogh-strømper

Jeg havde hørt så meget pænt om Opal-garn og da Tante Hanne havde ophørsudsalg købte jeg et par nøgler. Til et par julegavestrømper til svigersønnen valgte jeg det smukke blålige Vincent van Gogh farve. Jeg supplerede strømpen med en rest blå fra et kit fra RasendeKreativ til ribben.


Til ribben brugte jeg: 4 gram

Til resten af strømpen brugte jeg: 67 gram til størrelse 44-45. 

Jeg strikkede skaftet 16 m langt.

onsdag den 21. august 2024

Gul Raglan Sommer

 Til manges store sorg lukkede Birk og Berg "butikken" og holdt udsalg og det gik rigtigt hurtigt. Dog fik jeg fat i 3 fed MerinoSilke i en flot gul farve. Det skete i 2022, så garnet er vel ved at være godt lagret ;-)

Men nu hvor jeg er blevet meget glad for min røde "Raglan Sommer" strikket single merino fra Its Yarn, fik jeg fundet garnet frem og strikket en strikkeprøve og jeg besluttede at lave en gul "Raglan sommer".

Det er en klassisk model strikket oppefra og efter der er delt til ærmer er det bare rundt og rundt og et perfekt bilstrik og selskabsstrik.

Stoffet er blever "elastisk" og falder tungt og det tænker jeg skyldes silken.Der med også en "afslørende" bluse, der er ingen buler som skjules. Til gengæld er den meget behagelig at have på, så mon ikke jeg får brugt den? 

Jeg brugte i alt 222 gram/888 meter til str. XL.

onsdag den 14. august 2024

RestePetra til samstrik

 Så lavede Jaffelaf en samstrik, hvor vi skulle strikke restetrøjer! Det havde jeg lyst til og da min første Petra ikke er helt perfekt, da den f.eks. har for dybe ærmegab, så tæmkte jeg det skulle være den.

kravene er bl.a at det skal være rester, rester forstået som det der er tilovers fra en sweater/cardigan. Det vil sige, at hvis man har hele nøgler til overs så opfattes det også som rester.

Sort kunne blive min bundfarve, da jeg havde købt alt for meget BC Bio Shetland til min sorte Classic, som jeg strikkede sidste år. Jeg havde ikke gennemskuet det med løbelængden.

Tanken var sort bundfarve også hvid og rød. Jeg havde en lys rosa Arwetta til overs fra den første Petra, den fik samme rækkefølge i mønstret. Så fandt jeg grå og røde farver frem.

Jeg havde også  en rest Paia fra et tørklæde Zig-zag sjal med glimmer fra Garnkisten.  Den har jeg flyttet en del på, så det var fedt at få den brugt. Tihi - der var bare ikke nok. Der stod man skulle bruge 50 gram og jeg havde ikke gennemskuet at mit nøgle var et 25 grams nøgle.

Det er jo en restetrøje og jeg havde flere rester, jeg fandt noget Klitgarn købt hos Læsø uldstue og som jeg strikkede en Athene gudedatter af. Sammen med noget sort sølvglimmer overtog det pladsen. Jeg tror der skal et skapt og opmærksomt øje til at gennemskue udskiftningen - øjet har det at udjævne sådanne ting.

onsdag den 7. august 2024

Skolepigestrømper

 Da jeg var færdig med Skolepige fra Susie Haumanns bog Vokseværk, havde jeg en del rester tilbage. Da jeg sad og kiggede på dem synes jeg det ville være en god idé med et par strømper i samme striber som cardiganen.

Som sagt så gjort - jeg tilpassede striberne så hælen fik den farve som ribben. Men da jeg kom til tåen var kommet til farve 3 og jeg synes det var mest korrekt at bibeholde stribeforløbet og det ser fint ud.












Nå, men der var stadig garn tilbage, selvom der kun var ganske lidt af en af farverne. Jeg brugte min brug-farverne-op-metode: bestem en række følge, hvor man starter med en mindre farver, dre laves striber og den største farver bliver gennemgående og når den første farve er brugt op erstatter man med den 3. farver. Man fortsætter bare med den farve der er tilbage.

Der var ikke helt nok, men jeg havde heldigvis en passende rest på lager



torsdag den 1. august 2024

Sommertur

 Vi nyder altid at køre bil sammen, Lars er meget glad for at køre i bil og jeg har stille og hyggelig strikketid for vi snakker så godt i bilen.

Målet var måske Skagen - måske Tversted og se lidt af Vesterhavet.

Vi kørte langs østkysten og tog de små færger ved Udbyhøj og Egense/Hals.

Vi besluttede at køre til Tversted og se Isagers butik og skolen og det var godt for det var virkelig en god oplevelse. Butikken var en æstetisk flot oplevelse, der var brugt mange kvm og garn og modeller var virkeligt flot sat op det var dejligt og beroligende at gå rundt at kigge.

Skolen var også spændende og det er så dejligt at se en "forladt" bygning blive brugt/udnyttet så godt. Den milde sommersol gjorde bestemt også noget godt for oplevelsen.




Jeg købte også lidt souvenirgarn - bagtanken var et Sophie Scarf til min nabo, som har ønsket sig et Sophie Scarf mere; Isager tweed og Merilin - begge i sortmeleret. 



Det blå hun fik bruger hun ret meget, så det var godt at hun fik det. 

Lidt af hjemturen kørte vi på stranden og mindedes andre gode ture der med familie og venner. Resten af turen gik ad de store veje og vi kørte med solen i ryggen og nød sommeren...

søndag den 28. juli 2024

Esthers julegave

 Nogle gange har jeg oplevet en del travlhed med julegavestrik når jeg starter i oktober/november og ikke mindst når Esther nu er 7 år, så tager det jo lidt længere tid, da modeller jo er større.

Derudover har nevøen fået 2 børn på 3 mdr. og 2 år, så der er mere der skal nås og jeg vil hellere hygge mig med projekterne.

Til Esther valgte jeg en lang cardigan, som jeg synes er fin til en stor pige. Modellen er "Skolepige" fra Susie Haumanns bog "Vokseværk". Retstrik og p. 3, det tager sin tid, men var også god transportstrik og ingen stressstrik.

Men jeg tænker over hvorfor jeg pludselig strikker et par vrangmasker når jeg skal strikke ret hele tiden. Jeg kan høre det sker for andre. Det er vildt mærkeligt og meget synligt. Jeg retter det ved at slipper masken og samle op igen, men bliver også nogle gange synligt og særligt pænt.

Jeg har strikket i 4 farver

A: Boysenberry fv. 807 83 gram

B: Grape Royal fv. 235 87 gram

C: Tidselblomst fv. 268 93 gram (denne farve skulle man købe 3 af)

D: Syrin fv. 268 68 gram

Nu hvor cardiganen er færdig er jeg meget i tvivl om det var en god idé. 

Sidder lommerne ikke lidt lavt?

Vil retstrikningen trække sig for meget?

Passer farverne godt nok sammen?

Jeg er færdig med gaven til 2-årige Gry.

mandag den 22. juli 2024

Petra

 Petra er en af de gratis Filcolana-modeller jeg har kigget en del på, men da det både er en lidt tyk bluse og den ville koste en pæn sjat lagde jeg den til side.

En dag lagde Maja fra Jaffelaf et billede på instagram, hvor hun havde fundet rester til en Petra. Jeg havde lige siddet og kigget på noget pink Geelong jeg købte i 2018 og besluttede at det skulle bruges op. Det passede faktisk fint til hovedfarven også gik jeg på lageret og fandt skønne pink alternativer. Faktisk fik jeg brug for noget Jawoll jeg købte sidste gang hos Garn10 for at bruge indgangsbilletten.

Mine pink farver lignende hinanden, så jeg kørte ud til Garnværkstedet og fandt 313 Bubblegum og 318 Ballerina (måtte godt have været en anelse mørkere.

Jeg fik aldrig rigtigt valgt størrelse og prøvede henad vejen, hvilket gav anledning til følgende:

Da jeg havde strikket mønsterrapport til str. S og M prøvede jeg blusen på og selvom den "kun" målte 50 cm på ryggen, synes jeg den var lang nok.

På dette tidspunkt har jeg 225 m, så jeg rammer ikke  nogen af størrelserne, Selvom jeg nok egentlig strikker en af de større størrelser har jeg kun strikket 5 pinde glat.

Jeg tog ind efter næststørste størrelse. 

Jeg var lidt bekymret for om jeg havde nok masker til ærmet, jeg glemte at tænke på at man normalt tager masker ud når skiller ærmer fra. Jeg tænkte heller ikke på at jeg kunne have taget færre masker ud.

På ærmerne tog jeg ind til 50 m og startede ribben på p. 4,5, men efter et par cm skiftede jeg til p. 4.

Ærmegabene er for dybe og jeg overvejer om jeg kan fikse det ved lidt syning og afklipning.

Blusen er færdig og jeg elsker den og bruger den rigtigt meget allerede nu selvom det er sommer.

Garnet lagt i rækkefølge, så jeg bare lige kunne snuppe lige den farve jeg skulle til.


lørdag den 13. juli 2024

Sort Camomille

 Jeg manglede et helt sort tørklæde og en dag kom jeg til at tænke på det gode, gamle Camomille sjal - det er tynd og fint, så det egnede sig til formålet.

Selvom strikningen gok fint, synes jeg at jeg let fik fat i den forkerte tråd og det er rigtigt svært at rette. Jeg kom i mål og hygegde mig med blonden og glæder mig at bruge sjalet.

Jeg strikkede til sjalet målte    cm på midten, hvilket gav en længde på    cm.

Jeg brugte:
60 gram Blackhill højlandsuld fra Garnudsalg
20 gram Alva fra Garnkisten

søndag den 7. juli 2024

Agernstrømper!

jeg havde jo besluttet, at jeg ville deltage i Jaffelafs samstrik #strikdanskestrømpermedJaffelaf med alle 6 par.

Da Maja annoncerede hvilken opskrift hun havde valgt købte jeg opskriften, jeg læste ikke så megte, jeg købte bareopskriften. I podcasten havde Jaffelaf sagt, at strømperne blev strikket fra tåen og at hun ville vende mønstret om. Så her  var jeg forberedt.

Da jeg skulle starte på strømperne, opdagede jeg at størrelserne startede ved str. 37 og størrelserne er endda i interval 37/38 - 39/40 og 41/42. Hmm - jeg bruger str. 36.

Ved nærmere gennemlæsning opdagede jeg at der manglede ord i teksten, så kan man altid frygte, at selve opskriften er mangelfuld.

Til opslagning blev Judiths magiske opslag anbefalet, men ingen beskrivelse. Ikke et link, blot en henvisning til forfatterens Youtube-kanal. Det bliver jeg altid irriteret over.

Endelig giver forfatteren et tip: "Da strømpegarn som udgangspunkt giver sig første vask strikker jeg altid min strømper 2 cm kortere end min fods længde". Det har jeg aldrig oplevet, måske har de ind i mellem givet sig lidt, men ikke en gang 1 cm, så det råd forstår jeg ikke.

Nå jeg ville jo være med i samstrikken og det vigtigste er at man har købt opskriften, slået op og delt på Instagram. Jeg trøstede mig selv ved at vælge det smukkeste garn farvet af Rasende KreativRasende Kreativ.

På grund af størrelsesbøvlet besluttede jeg at strikke top down og vende mønstret om og være sikker på resultatet.




fredag den 28. juni 2024

Gudrunstrømper

 Christina Birk har designet et par strømper med en ny hæltype formentlig inspireret af dem der har en hæl bestående af rib også har Christina tilføjet en "kop" til hælen. Jeg har en kort bred fod med en høj vrist, så jeg kan ikke bruge alle hæltyper, så denne tiltrak mig.

Hvis man ser godt efter kan man måske ane at strømperne ikek er lige lange. Da jeg havde strikket 1. strømpe opdagede jeg at strømpen var forlang til mine kurvede ben/lægge. Jeg strikkede den anden lidt kortere...

Det var ikke godt nok, så jeg besluttede for nylig at jeg ville afkorte skafterne og da der er strikket oppe fra trak jeg en tråd ud:

Maskerne blev samlet op og og jeg strikkede en ny rib og nu passer strømperne bedre.

Jeg har strikket i noget håndfarvet købt i en lille butik på Samsø og jeg kender ikek kvaliteten. Jeg syn es de bliver slappe lidt hurtigere end i de strømpegarner jeg normalt bruger.


Jeg har strikket på p. 2,5.

Jeg skal helt sikkert strikke dem igen i noget kendt garn.

P.S.: Farven på mine demo-billeder er mærkelig lilla - billederne er taget indenfor om aftenen, så det er måske derfor. På de 2 øverste billeder vises farven rigtigt.

tirsdag den 25. juni 2024

Orange Perfect Little Cardigan

Opskriften på Perfect Little Cardigan er efter min mening en succes og det ser man tydeligt når man opdager at denne orange PLC er min tredje ;-)

Min første er strikket garn fra A knitters world og er vidunderligt blød. Den anden er sort er strikket i garn fra lageret Design Club Duo og da jeg fandt det opdagede jeg at jeg også havde nok af det i orange og det ser man så resultatet af her.

Jeg har brugt: 394 gram












Jeg har købt garn til en i rød.


mandag den 17. juni 2024

Sandcastle cardigan

 3,5 nøgler grøn Cinnie havde længe ligget helt alene og forladt. De kan ikke få nye venner for garnet er udgået.

Jamen, hvad gør man? Strikker af det.

Der er nok til en barnecardigan, så det handlede om at finde en passende opskrift. Det gik ikke særligt godt indtil Camijoknit fejrede jubilæum på sin podcast og gav rabat. Jeg købte 3 opskrifter på baby-/børnecardigans, som jeg ikke havde været opmærksom på.

Jeg valgte Sandcastle cardigan, som har et fint lacemønster på forstykkerne og gik straks i gang. For at bruge så megt garn som muligt valgte jeg størrelse 3-4 år mod str. 2 år.

Det er en fin, enkel cardigan bortset fra lacemønstret på forstykkerne.

Jeg er en af de heldige, som havde fri Grundlovsdag og jeg trængte til en stille dag med strik og det fik jeg. Jeg kom langt med min cardigan og faktisk synes jeg garnet blev brugt lidt hurtig, så var der alligevel lige ved at gå yarnchicken i den. Men så fik jeg regnet på maskeantal og længder og så kunne jeg se at der var nok garn til ærmerne.

I alt brugte jeg 145 gram grønt garn.


mandag den 10. juni 2024

Flere Sophie Scarfs

 De små halsklude er perfekte her i sommervarmen til min sarte hals. Jeg strikker dem til toppe, t-shirts og kjoler, hvis jeg ikke har tørklæder der matcher. Det samme sker når jeg selv har strikket en bluse/top, så der begynder at dukke nogen op strikket i det samme garn som toppen/t-shirten.

Jeg strikker den korte version, jeg begynder indtagning når arbejder måler 40-41 cm og til indtagningssiden lidt længere end udtagningssiden. Jeg oplever nemlig at de vokser når de bliver vasket og blokket. Jeg tager ud på hver 10. pind.

På det seneste har jeg strikket:

Til en sommerkjole og som det fremgår af billedet, er der også strikket pulsvarmere. Der er strikket i vellagret garn, 22 gram Malabrigo Sock Yarn i farve 857 Light & Love købt hos Garn10.

Til en t-shirt fra  , som jeg købte tidligere på året på Gran Canaria 27 gram Madeline Tosh merino light i farven Beach Bonfire.

Og endelig til en håndstrikket t-shirt i 28 gram Its Single fra Its Yarn i farven Rødhals - t-shirten kan ses her.


mandag den 3. juni 2024

Grys Islænder

 Man kan vel aldrig gå for tidligt i gang med julegaverne?

Det synes jeg ikke, jeg gider ikke at have blive presset fordi jeg vil have ting færdig inden jul og i tide, så de kan komme over til modtageren.

Min nevø har 2 børn og de får en strikket julegave, ligesom niecens datter.

Ved at gå i gang i god tid kan jeg også finde projekter som egner sig til mit lagergarn. Min nevø er skovtekniker og de er meget i naturen, så noget islænder-agtigt er fint. Jeg fandt "Islænder" i Susie Haumanns bog "Knit for your Kid  " og på lageret fandt jeg Navia frem og var sikker på at der var nok. Jeg lavede også lige en strikkeprøve, som jeg vaskede, så pindene var også klar. 

Garn, pinde og opskrift blev lagt i en projektpose og stillet på hylden med projekter, som er klar til brug. Der stod projektet klar et par måneder indtil jeg blev færdig med min sorte Perfect Little Cardigan. Så nyder jeg at alt er klar og jeg bare kunne strikke løs.

Jeg har strikket i Navia Duo og brugt 

107 gram af den grå farve 24
37 gram af den råhvide farve 21 

Jeg havde den med i en af mine strikkeklubber og de gyste over det "grove" uldgarn. Jeg synes det er et dejligt garn ikke mindst til en overtøjssweater som denne.
Efter den er vasket i Eucalan føles den blødere og glat.

Jeg kan heller ikke selv bruge garn som dette direkte på huden, men nyder det som sweater eller cardigan.


onsdag den 29. maj 2024

Sort PLC og PLCKAL

 Da jeg kunne se hvor god min første PLC er og Pia Trans også havde startet på en til gik jeg på lageret og fandt at jeg havde nok sort Design Club Duo! jeg havde også nok orange, men det blev den sorte jeg startede på. Faktisk hjavde jeg gået og tænkt på at jeg manglede et sort cardigan i den længde.

Når jeg har strikket en opskrift en gang går det hurtigere anden gang.

Samtidig havde Pia Trans startet en KAL, som slutter 1. juni 2024 og den kunne jeg så også lige være med i. Så jeg gik i gang og følte mig helt sikker på at jeg ville få det jeg ønskede mig.

Så snart den var tør efter vask tog jeg den på og jeg bor nærmest i den. Den har en perfekt facon og jeg kan så lide følelsen af den uld.

Jeg har brugt i alt 382 gram svarende til 2063 m.

Ærmerne er lidt for lange, så til den næste strikker jeg det glatstrikkede 2 cm kortere inden ribben. Ribben er 6 cm og det kan jeg godt lide.


onsdag den 22. maj 2024

Rullekrave af Susie Haumann

 Det er længe siden jeg købte opskriften og strikkede Rullekrave af Susie Haumann. Garnet var New lammeuld fra G-uld og i farven midnatsblå. Sweateren er fin, men for mig er farven kedelig, så jeg fik lyst til at lave en ny så til messe i Aarhus januar 2023 købte jeg New Zealandsk lammeuld hos G-ULD i farven Cochineal - altså en rød farve.

Det har så lagret i over et år inden jeg fik slået op - jeg slog op den 7. februar samtidig med at jeg slog op til andre projekter. Nogen ting er styret af diverse samstrik, men f.eks også barselsgaver.  

Da jeg  var færdig med alle raglanudtagningerne begyndte jeg at bruge projektet som ta-med strikketøj, da det jo bare var rundt og rundt.

Jeg kan utroligt godt lide at strikketøjet er nemt når jeg tager det med ud til et arrangement eller lignende for jeg kommer jo også for at lytte og snakke og have det hyggeligt og det er for træls at skulle trævle op og lave om når man kommer hjem.

Men altså trøjen voksede og blev så bare færdig den 4. april og ligger nu i skuffen og venter på koldere tider.

Jeg har brugt lige under 3 fed, som svarer til 298 gram, men jeg tror der var mere garn i feddene, så jeg har nok brugt mere end 300 gram (lidt).

Jeg har faktisk fundet noget garn frem fra lageret som jeg vil strikke en mere af. Det er rødt Hanne Falkenberg Shetlandsuld, som faktisk er købt på recraft.     

onsdag den 15. maj 2024

Girly tynd cardigan med glimmer og hjerter

Barnebarnet er en lys blond pige med blå øjne de var indlysende at blåt klæder hende og det var det moderen gerne ville have til hende.

Men det er ikke hvad den næsten-4 årige ønsker sig. Faktisk er der blå ting hun nægter at gå med nu.

Det udtrykte ønske er en Girly cardigan med glimmer og hjerter og når jeg hører girly tænker jeg pink og så er jeg klar. Jeg havde glimmer på lager, men skulle lige have fat i noget garn. Da hun er et varmt barn, tænkte jeg at bomuld og uld er et godt valg, så jeg gik i Garnkisten og købte Gepard CottonWool 3 i pink.

Jeg fandt en opskrift i KlompeLompes sommerbørn, som hedder Sommerfugletrøje, der var dog ingen hjerter, så jeg tegnede nogle hjerter som kunne udskifte en blomsteragtig tingJeg skulle også bruge noget rosa, hvidt og grønt, men det fandt jeg på lageret. Jeg valgte at strikke en glimmertråd med når jeg strikkede hvidt og i ribkanter for oven og for neden.

Jeg synes også jeg fandt de perfekte knapper, de er også lidt glimmeragtige.

jeg har strikket str. 6 år, da hendes mor køber str. 5 år til hende nu og børneopskrifter ofte springer 2 år i størrelserne.

Den kom til at se således ud:

Forbrug

Pink: 168 gram

Hvid: 28 gram

Rosa: 3 gram

Grøn: 9 gram

Glimmer, kremke soul wool stellaris: 6 gram



fredag den 10. maj 2024

Et blåt scarf

 Til luksusstrikkeweekend 2023 fik lækre goodiebags og i en af dem var der et nøgle Armonia Brushed fra Hjertegarn. Mit var blåt.

Jeg er afhængig af at have noget på halsen ellers får jeg ondt i halsen.

Jeg besluttede at bruge mig blå nøgle til et Sophie Scarf. Da jeg ville lave et lille opslag på Instagram, lagde jeg tørklædet på en af vores sålbænke.

Bare for at gøre det lidt anderledes.
Så skrev en af mine naboer: "Jeg har været ude og kigge, men det er åbenbart ikke udenfor mit vindue det flotte tørklæde ligger". 

Det synes jeg var sjovt og jeg tænkte at jeg havde garn tilbage og kunne bare strikke et nyt til mig selv.


Så svarede jeg: "Er du sikker? Gå lige ud og kig igen".

Så hørte jeg ikke mere.

Så blæste det op, der kom storm og regn (22. februar).

Jeg hørte ikke noget og til sidst måtte jeg sende en sms og så gik hun og fandt tørklædet og hun blev meget glad.

Nu har jeg strikket et mere, egentlig til mig selv, men nu er der en anden der har beundret det - så måske giver jeg det væk også.



mandag den 6. maj 2024

Emotional Support Chicken

Jamen alle strikker den - næsten.

Det er ikke altid jeg har lyst til at strikke det alle strikker, f.eks. har jeg ikke strikket en Ranunculus.  Men dette er et resteprojekt, så synes jeg det er sjovt.

Jeg havde fået en bunke af mosters rester fra min nabo (fordi hun fik et Sophie Scarf af mig) og det kunne jeg strikke en høne af, så blev det brugt til noget sjovt, men ikke tøj.

Jeg synes at den hvide høne er lidt maritim i stilen med de blå striber.

Jeg lavede en fejl i sammensyningen, derfor buler den foran og jeg har forsøgt at rette det, men det er ikke helt perfekt.

Det bliver den næste ;-)

onsdag den 1. maj 2024

Bellevue og Mikko

 Da Hanne Falkenbergs Mikko udkom strikkede jeg den for Garnkisten og var sikker på at jeg ville strikke den til mig selv. Til Garnstafetten 2016 fik jeg et gavekort, så i august 2016 købte jeg kittet med rabat i Garnkisten.

Jeg troede hele tiden jeg snart ville gå i gang, men jeg valgte hele tiden noget andet. Jeg orkede ikke rigtigt det lange stykke i vævestrik en gang til. 

Jeg er vild med Sofistica, som er bomuld og hør og jeg synes det er det bedste hørgarn (som jeg har prøvet).  Så er det jo ærgerligt at garnet bare ligger på hylden i mit garnværelse.

Da jeg så modellen "Bellevue" i Annette Danielsens bog "Under regnbuen" tænkte jeg der kunne jeg bruge af mit Sofistica, Det kunne jeg, men jeg lavede de ændringer jeg plejer at lave: De ombukkede kanter blev ændret til ribkanter.

Jeg lavede den i en lidt større størrelse, da jeg tænkte at det ville være mere behageligt i sommervarmen.

Ja, jeg satser på en dejligt sommer i Danmark.

Jeg brugte:
22 gram lime
39 gram gul (en rest fra min gule Look)
43 gram smaragd
125 gram marineblå

mandag den 29. april 2024

Kortærmet Zweig


 Jeg er vild med Zweig-modellen og har tidligere lavet 2 langærmede. Den med kontrast i mønstret og den anden i ensfarvet. 

På luksusstrikkeweekend 2023 havde vi besøg af Vildspire, som fortalte om filosofien omkring hendes forretning havde hu også en masse garn med og jeg blev som de fleste fristet.

Hvem vil ikke blive det?
Mit valg blev økologisk extrafin merino, som føles rigtigt skønt.

Min tanke var at strikke noget mønsterstrikket bluse, men indså at når dre kun var 2 nøgler til hovedfarven skulle der spares på det, så det skulle være noget hvor man brigte mønsterfarve ude at "spilde" hovedfarve.

Det blev så Zweig, som jeg er vild med.

Jeg brugte alle 200 gram af hovedfarven og 83 gram af mønsterfarven.

Jeg har ikke brugt den så meget endnu, jeg mangler et godt tørklæde der passer til. Egentlig vil jeg helst have et i den røde farve, men det garn er jo brugt.

Så jeg overvejer om 17 gram/54 m af mønsterfarven er nok til et lille scarf.

 


fredag den 26. april 2024

Jerichos Rose

 Opskriften er lavet til de minier man får, hvis man køber pakkekalendere med minier. Det gør jeg ikke, men jeg kan godt lige modellen og den kan jo også bruges til rester og jeg tænker lidt på håndfarvede rester. Så det har været på planen længe.

Så lavede Charlotte Horslev en samstrik, hvor skulle strikke et projekt, hvor man som minimum bruger 5 20 grams-minier.

Det havde jeg, men de passede ikke sammen, så da jeg var til strikkecafe hos Camijoknit og Soschjelde købte jeg nogle flere minier i passende farver.  

Jeg havde mere end 1500  meter til bundfarven og selvom de blev strikket dobbelt, tænkte jeg, at det måtte være nok, når der ikke skulle strikkes bærestykke.

Men det kom til at drille og jeg vaskede bullen undervejs for at se hvor meget det ville strække sig. Det var ikke nok. Jeg fiksede det ved at bruge minier omkring halsen i stedetfor bundfarven og jeg synes det er blevet rigtigt fint.

Jeg brugte 390 gram af bundfarven som er Yaku fra Camarose

og af minier og rester brugte jeg 230 gram.

torsdag den 25. april 2024

Svigersønnens første par restesokker

 Datteren fandt kæresten i gymnasieklassen og da vi kunne se at det så stabilt skulle han have fødselsdags- og julegaver. Jeg spurgte datteren - bøger, cd'er og lign var udelukket da han brugte/købte disse ting elektronisk.

Heldigvis kom hun i tanke om at han elsker at gå hjemmestrikkede strømper. Jeg spurgte til farver og svaret var at det vist skulle være meget konservativt som mørkeblåt, brunt....

På et tidspunkt var vi vist mange der strikkede strømper for vi fik at vide at strømpeskuffen var helt fuld.

I efteråret hvor jeg spurgte til om de manglede strikkede til børnene var svaret nej, men det kom helt forsigtigt, at nu var skuffen med de håndstrikkede strømper ved at være tom.

Der er gået mange år, så jeg spurgte til farver og mønster og må det være rester?

Det overraskende svar var at det gerne måtte være med mere spræl: "Fordi det er jo kun på sokkerne, at jeg kan have lidt spræl".

Yesss! Så slog jeg op til restesokkert, selvom det blev striber, var jeg alligevel lidt forsigtigt og holdt dem i blå farver. Jeg synes der fine og glæder mig til at se hvad han synes når han får dem.

Jeg har brugt forskellige strømpegarner, i alt  88 gram.