fredag den 12. september 2014

Flystrik

Da svigermor fyldte 80 år kunne vi ikke rigtigt finde en god fødselsdagsgave. Vi vidste at der var et helt bestemt hus i St. Maxime hun gerne ville se. Vi fik en god lejeaftale og 4. september skulle vi afsted.

Jeg ville selvfølgelig gerne strikke i flyet og i evt. ventetid. Jeg tjekkede flyselskabets hjemmeside og der stod ikke noget om spidse genstande og strikkepinde. Jeg vil dog også råde til at lufthavnens hjemmeside tjekkes. Jeg har tidligere indkøbt en rundpind af bambus til flystrik - jeg havde hørt at den ikke ville kunne ses i scanneren. Jeg havde puttet strikketøjet i en lille clutch, som blev opbevaret i en større taske.

Jeg kom fint igennem sikkerhedskontrollen og strikkede på hele flyveturen undtaget da vi lettede - det mente stewardessen var bedst :-)


På vejen hjem blev jeg lige lidt nervøs, da jeg skulle igennem sikkerhedskontrollen var min taske taget til side og den skulle tjekkes, Jeg blev da spurgt om de måtte kigge måtte jeg jo sige ja. Noget nervøs og bekymret, men hurtigt kiggede hun i min clutch og hun så strikketøjet, hun lukkede og lagde clutchen ned igen. Hun kiggede lidt hist og pist og jeg fik min taske.

Her er så resultatet af mine flyveture:
 Jeg ved ikke hvorfor jeg blev udtaget til kontrol - måske var det en stikprøve? eller havde de set noget på skærmen? Men jeg nød mine strikkende timer i flyet.Jeg ved heller ikke hvorfor det gik, det kan være min lille bambuspind virkede uskadelige?

5 kommentarer:

 1. Det er tit de laver stikprøver. Jeg har aldrig oplevet problemer med at have strikketøjet med i flyveren - men jeg lader mig fortælle, at de accepterer rundpinde, men ikke de lange 'almindelige' pinde. Hvad skulle man næsten ellers lave i de lange ventetider og på flyturen ;o)

  SvarSlet
 2. Jeg var i England sidste år og de kommentere min saks - men jeg fik den med både frem og tilbage. De kunne vist godt se den ikke var anvendelig til ret meget andet end håndarbejde - men jeg havde glemt jeg havde dem med i min strikketaske og det var den de så på skærmen

  SvarSlet
 3. Jeg strikker altid på mine ture mellem Portugal og Danmark og har aldrig haft problemer med mine rundpinde. Jg bruger i flæng både træ og metal.

  SvarSlet
 4. Jeg har een gang, for nogle år siden, oplevet at mine strikkepinde blev konfiskeret i sikkerhedskontrollen. I Københavns lufthavn. Siden har jeg omhyggelig valgt ikke-yndlings-strikkepinde, når jeg skal flyve - men har aldrig siden haft problemer.

  SvarSlet
 5. Ja, det er altså dejligt at kunne udnytte tiden og få strikket :-) Jeg tror, der jævnligt er stikprøvekontroller - kan huske en gang for år tilbage på en tur til USA, hvor hele min kuffert blev tømt og al indholdet spredt ud over det hele - der var ikke nogen, der hjalp med at pakke igen!

  SvarSlet