mandag den 30. maj 2016

Strikkeprøver - først en lille så en stor

Jeg har længe haft Pixelated Pullover på min to do-liste og jeg ville gerne bruge mit lager-Cool Wool til det. Strikkefastheden i opskriften er 19-20 m på 10 cm og Cool Wool har 24 m pr. 10 cm. Jeg regnede på det og mente jeg skulle strikke næststørste størrelse.

Alligevel lavede jeg en strikkeprøve, som jeg vaskede
Så begyndte jeg at strikke og hyggede mig med den omfangsrige opskrift med udtagninger til contiguous skuldre/ærmer OG det pixelerede mønster. Men jeg begyndte at kiggede mere og mere på arbejdet - på den ene side mente jeg, at den var stor nok og alligevel trak det sig, så jeg blev i tvivl.

Så prøvede jeg med pinde i, og der var stadig samme tvivl. Skulle jeg nu pille op og strikke lidt større skifte pind eller noget andet? Så huskede jeg at Cool Wool har det med at blive slappere når det bliver vasket. Så jeg besluttede at strikke videre men med uro i kroppen.

Næste punkt blev at alle vigtige markører blev udskiftet med små tråde og alle maskerne blev sat på en tråd og så blev der bundet mange knuder. Så blev mit meget lidt færdige arbejde vasket og efter vask er er garnet meget mere afslappet :-)

Her ligger det strikkede ovenpå en bluse jeg bruger rigtigt meget, så nu er jeg mere tryg ved at strikke videre (når det bliver helt tørt).

5 kommentarer:

 1. sikke da en god måde at afgøre din tvivl på. vaskede du garnet med ?

  SvarSlet
  Svar
  1. Nej jeg vaskede ikke garnet med, det lå ved siden af baljen :-)

   Slet
 2. Hold da op, du er modig, jeg turde ikke vaske inden jeg var færdig med at strikke, men hvad gør man ikke for at være helt sikker.
  Flot trøje, jeg glæder mig til at se det færdige resultat.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg orkede ikke en trøje der er for lille en gang til, så derfor. Jeg har aldrig gjort det før og det bliver måske også ligt underligt se på mens jeg strikker.

   Slet
 3. Imponerende, men fornuftigt.
  Jeg er vild med blusen, den skal nok blive god

  SvarSlet