mandag den 14. december 2015

En julegave

Jeg har måske ind i mellem nævnt fitnesspigerne, det er dem der har været på tur til Sydfrankrig og haft et par dejlige pigeture. Fitness-pigerne kunne altså ikke nøjes med at mødes til fitness og rejser. Så vi "stiftede" også rejekællingerne så vi kan mødes. Der er fast menu - rejer også laver de fleste en dessert. Det skal være nemt når det typisk er en hverdag, men rejer smager jo godt. For et års tid siden blev rejekællingerne udvidet med endnu et par rejekællinger.

Det er så en af rejekællingerne som spurgte om jeg vil strikke en julegave for hende - hendes bror vil gerne have en "Sarah Lund"-sweater sagde hun. Jeg sagde ja, da jeg tænkte at en Sarah lund sweater nok skulle være til at overskue. Vi har aftalt en strikkeløn, så jeg har til størstedelen af en Hanne Falkenberg-model. Der er 2 jeg har lyst til at strikke.

Det viste sig at broderen er en lille mand med et brystmål på 94 cm og ikke ville have den længere end 54 cm. Vi blev dog enige om at 54 cm er for kort, så den bliver 60 cm - så det er ret overskueligt.
Rejekællingen tog en turne i byens garnforretninger og fandt denne
Nå så er det vist ikke længere en Sarah Lund - det blev en Mads Nørgård-inspiration :-)

Garnet er købt hos Tøndering: Hjelholt's Håndværksgarn. Rejekællingen havde købt Arwetta som kontrastfarve, det var bare for tungt. I mine gemmer havde jeg et nøgle neonorange Bravo - acryl, men det fungerede.

Jeg fik ikke en opskrift med til denne model, men en anden og samtidig passede min strikkefasthed ikke i højden, så der blev regnet en del. Nu er den færdig og jeg er tilfreds - nu må vi håbe broderen også bliver det. Målene passer :-)

Forbrug:
Råhvid Håndværksgarn: 215 gram
Koksgrå Håndværksgarn: 180 gram
Orange Bravo: 11 gram.

Det har skam været et hyggeligt strikketøj, men jeg kan mærke det er hyggeligere at strikke noget jeg bestemmer over :-)


Her er et billede af den rigtige sweater, men uvasket da solen skinnede i går, så det var muligt at fotografere. Den ligger nu og tørrer på badeværelsesgulvet.

8 kommentarer:

 1. Det er en rigtig skøn trøje. Jeg har det om dig, det er sjovere at strikke, når jeg selv bestemmer, hvad det skal være - og hvornår

  SvarSlet
 2. Flot trøje. Jeg har også nogle i familien som håber jeg vil strikke til dem.

  SvarSlet
 3. Ja, det kan hurtigt komme til at føles lidt tvangspræget, men hvor er den blevet sej :-) Han kan næsten ikke andet end blive tilfreds :-)

  SvarSlet
 4. Jeg kan tilslutte mig de andre, det er rarest at være den der vælger og bestemmer.

  SvarSlet
 5. Den er flot og passer bedre til en mand end Sara Lund trøjen

  SvarSlet
 6. I er nogle herlige rejekællinger, er jeg sikker på, og dejligt med traditioner og fællesskab. Jeg skal til møde i mødregruppen i dag - en reminiscens fra fra en tid, hvor vores børn gik til gymnastik og vi var med på sidelinjen.
  Det er fine valg, du har truffet og trøjen ser flot ud.

  SvarSlet
 7. Rejekællinger! Hi hi... I har da en vis selvironi!
  Dejligt med sådanne interessefællesgrupper.
  Smuk sweater du har strikket, fine farver. Håber modtager bliver glad for den. Fin mandetrøje.

  SvarSlet
 8. Super flot trøje ! og sjovt med traditioner - rejekællinger lyder som en af de gode :o)

  SvarSlet