fredag den 30. september 2016

Feather

Nu er min "Feather" færdig!
Jeg købte garn og opskrift til "Strik i Todbjerg" og jeg startede næsten med det samme på den, da den strikkes på rundpind nedefra, så var det jo faktisk godt snakke-/mellemstrik indtil jeg skulle strikke fjerene. Jeg var ved at strikke "Julerose", som krævede opmærksomhed også havde også slået op til "Treenighed", som især i starten også skulle have lidt opmærksomhed.

Jeg forlængede blusen med ca. 4 cm og ærmerne med 1-2 cm og den passer fint, som bluse.

I alle de opskrifter jeg strikkede efter i 70'erne og 80'erne var rib noget man strikker på en pind et halvt nr. mindre end til selve blusen og man skiftede pind og tog ud når man begyndte på glatstrikningen. Så for mig har rib den funktion, at holde blusen/trøjen til og det kan jeg godt lide.  mens Sys havde Fandango strikkede jeg en trøje, hvor man slog flere masker op til ribben end man skulle bruge til trøjen, så når man gik over til glat. Jeg gjorde som opskriften sagde, men undrede mig. Jeg fik ikke den effekt jeg kan lide og forstod ikke hvorfor - jeg forstår det stadig ikke. Nogen sagde til mig at det gjorde man altid i gamle dage!? Når jeg har stødt på dette siden, har slået masker op, så jeg ikke skulle tage ind.

Det skal man også til denne model og det gjorde jeg ikke, jeg slog det antal masker op som der skulle være når  man strikkede glat, jeg tog dog hensyn at jeg skulle kunne dividere med 4, da jeg skulle strikke 2 ret, 2 vrang i ribben.  Således har jeg brugt mindre garn end beregnet i opskriften, derudover har jeg så brugt lidt mere til at forlænge.

Jeg har strikket i uld fra Heinrichsen uldspinderi med Sanne Fjallands banderole. Jeg har strikket str. L, men da jeg skulle forlænge købte jeg et ekstra nøgle grå. Jeg har brugt 30 gram gul og 5 nøgler og 20 gram grå. Så jeg har et helt fed liggende, som jeg skal finde ud af om jeg kan bytte ind til et nyt projekt eller finde ud af hvordan jeg kunne lave et halsrør, hvor den gule farve udnyttes optimalt.

Et dejligt projekt og en skøn bluse, solen skinner, jeg starter nyt job på mandag - så livet er skønt!

16 kommentarer:

 1. Den er superflot og du har da haft fart på pindene (;o)

  SvarSlet
 2. Den er fantastisk smuk og superflot strikket. Sikke nogle skønne farver du har valgt. Jeg er også helt syg for at komme i gang med at strikke den, men desværre er Sanne Fjallands hjemmeside ikke klar, så man kan ikke købe den endnu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Ja der er godt nok gået noget tid og jeg har indtryk af at der er mange som venter på at hjemmesiden bliver klar.

   Slet
 3. Hold da op, hvor er den flot

  SvarSlet
 4. Så fin - havde du den på til strikkelounge i dag hos Tøndering ?

  SvarSlet
 5. En fin fjer, jeg glæder mig til at se det halsrør du tænker på. Jeg må vidst have fat i ulden fra Sanne Fjalland. Det ser enormt lækkert ud. God uge til dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - det har jeg ikke fundet ud af endnu, men det skal nok lykkes.

   Slet
 6. Hvor er den blevet flot - gråt og gul er altså også bare en smuk kombination ☺ ang rib så handler det vel om, hvad man vil bruge kanten til - en ribkant kan "sidde til" men den kan også bare bruges som kant, der ikke ruller og ikke trækker trøjen sammen ☺

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja jeg er jo ret vild med gul for tiden. Ja det har du ret i, det kan selvfølgelig være en kant som ikke ruller. Jeg har altid godt kunnet lide at bluserne trækkes sammen.

   Slet
 7. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 8. Jeg har lært det samme som du, mht. ribkanter. 1/2 pind ned, og så fortsæt. Sommetider skulle man også tage lidt ind. Men det er jo rigtigt - idag er det sjældent, bluserne snævrer ind forneden. Det er i øvrigt en rigtig smuk model, feather.

  SvarSlet
 9. Så nåede jeg herover: Hvor er den flot og skønne farver, du har valgt!
  Sanne Fjalland har lavet nogle fantastiske designs.

  SvarSlet