lørdag den 31. januar 2015

Skals 2015

Når man en gang har været på Skals, så vender man tilbage" siges det. Om dte er rigtigt ved jeg ikke, men jeg var på Skals i uge 6 2014 og da der i maj 2014 viste sig at der nu var oprettet et kursus i Håndstrik 2 i uge 5 2015, så var jeg jo solgt og jeg meldte mig til.

Jeg var ikke alene, der var 3 andre fra mit hold og da de fleste andre mødte mødte også kursister fra deres tidligere hold.

Vi ankom søndag sidst på eftermiddagen og checkede ind og spiste aftensmad også startede vi med strikkefasthedsprøver til brug senere. I dagene dre fulgte lærte vi picot opslag og picotaflukning, plisseret flæse kant, flæsekant, bieser, smockstrikning
Så arbejde vi videre med krydsede masker,2-farvet stjernemønster, dobbeltstrikning, usynlig opslagning, -sidekanter og aflukning til dobbeltstrikning. Klipningsmønster fra tekst til diagram, sommerfuglstrik, modelberegning af model med kuppelærme også forskelligt vævestrik.

Jeg har mange ideer til pulsvarmere og et par fine mønstre til puder :-)

Den sidste dag afsluttes almindevis med en udstilling og det er altid så pudsigt, at vise en masse strikkeprøver frem. Men denne gang var det andet ugehold vævere og de var i samme situation. Da prøverne fremtræder utroligt forskelligt afhængigt af f.eks. garnet valgte vi at udstille prøver samlet - altså alle de forskellige versioner af hver enkelt prøve samlet. Det er sjovt at se hvor meget garnet betyder for udtrykket.


De fleste strikkede de fleste prøver og aftenerne gik med ... nå ja strik. Her blev der enten indhentet prøver fra dagens undervisning, elelr der blev strikket "privatstrik". Men der blev også snakket og hygget - og vi fik delt mange forskellige ting og grint rigtigt meget :-) Tak for det!



6 kommentarer:

 1. Ja det er dejligt med en uge der. Ikke tænke på mad og indkøb, blot være i det man interesserer sig for sammen med samme interesse.
  Jeg skal på strikkemaskinekursus fra i morgen og en uge frem. Det har jeg aldrig prøvet før. Men jeg tager nu også noget håndstrik med - til sofaen om aftenen, selv om jeg hører at mange strikker den halve nat - på maskine.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er skønt. jeg har også overvejet en maskinstrikkekursus for at finde ud af om det er noget for mig. Vi snakkede lidt om det og en af dem jeg var på kursus med kunne ikke holde til i sin nakke, så det er en god idé at prøve det inden man investerer i det.

   Slet
 2. Sikke da en masse spændende teknikker!
  Du ender da med at blive en rigtig strikkehaj :-)
  Ville også rigtig gerne afsted igen.
  Faktisk lige præcis på det kursus som Bodil skal afsted til.
  Men nu er pengene brugt på USA tur, så det må vente ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er så dejligt at lære nyt, men også at være på Skals og være sammen med så mange som har samme interesse - håndarbejde. Jeg forstår godt valget, man må prioritere.

   Slet
 3. Det må være helt fantastisk med sådan en uge ! Spændende at lære så mange sjove teknikker

  SvarSlet