søndag den 23. august 2015

Skæv sidesøm og stribet ryg

Et dejligt mundret navn ;-)

Jeg købte bladet med opskriften, da vi var på ferie "Sjælland rundt" og jeg faldt øjeblikkeligt for denne model. Spændende og humoristisk. Men nogen kom mig i forkøbet og fik den på og af pindene først.

Jeg valgte fra starten at jeg ville strikke den i Geilsk bomuld og uld, som bruges i opskriften, jeg bliver faktisk mere og mere glad for det. En dag på facebook faldt jeg et godt tilbud, der var en som solgte Geilsk bomuld og uld samt nogle opskrifter. Faktisk ville jeg gerne have fat i de 2 kjoler, så jeg slog til :-) Historien er helt sød, sælgerens datter var gravid og skulle have en datter, så moderen gik ud og købte ind til at strikke til barnebarnet. Desværre kunne datteren ikke lide modellerne. Nu er der penge til noget andet garn.
Det er et dejligt strikketøj, der sker lidt med ud- og indtagninger og striber, men super godt til at strikke i selskab. Tines erfaringer fortalte mig, at at foldekanten i halsudskæringen virkede lidt tung. Hun ændrede sin sil rullekant Jeg ventede lige og hørte til hvordan hendes rullekant og den blev god. På grund af mine farver, synes jeg ikke jeg kunne finde en farve som ville klæde begge sider, så jeg valgte at strikke rullekanten inden jeg monterede og det virker fint. Jeg har lavet ombukningskanten ved ærmerne og her er jeg tilfreds.

Jeg har lavet endnu en ændring omkring halsudskæringen:

På forstykket har jeg strikket til forstykket måler 52,5 cm inden jeg lukkede af til hals og lukkede 30 m af midt for og derefter 3, 2, 2 1 m i hver side..

Halsen var stadig for vid til mig, så jeg pillede op og strikkede endnu 4 pinde inden jeg lukkede. Først beregnede jeg en ny halsudskæringen, så jeg free-stylede, så ingen ved det rigtigt.

Garnforbrug:
Der skulle bruges 2 ngl. gul, 2 ngl grøn og 3 nøgler rød - jeg har brugt af 2 ngl. i alle 3 farver, men der er så lidt tilbage af den røde, at det nok er mest fair at købe 3 røde.

Jeg er blevet mere forsigtig med at købe et ekstra nøgle og det betyder at jeg har en del hele nøgler af bl.a. Geilsk bomuld og uld, og derfor ville jeg gerne have fat i de små kjoleopskrifter, i nogen af farverne bruger man kun 1 nøgle.

4 kommentarer:

 1. Det ser ud til at være gode rettelser. Den er helt perfekt til dig.

  SvarSlet
 2. De er også bare så søde de kjoler - jeg har endnu en skønhedspletter i tankerne til Lillefrø :-) Sjov bluse med gode ændringer - dejligt, når det lykkes :-)

  SvarSlet
 3. Super skøn model med et tvist og helt anderledes end det vi ellers ser. Den klæder dig godt. Garnet er et godt valg til den model.
  Det er nemlig fint med nogle opskrifter på småtøj til alle de rester og vi ender op med.

  SvarSlet
 4. "Nogen" syntes din model er blevet super flot og at den klæder dig ualmindelig godt :-)
  Din halsudskæring og rullekant er blevet rigtig god

  SvarSlet