søndag den 19. februar 2012

Jeg er faldet..

for et par modeller strikket i Loden fra Gepard garn (50 % ren ny uld, 25 % alpaca, 25 % viscose), men jeg kan ikke rigtig finde ud hvor de har Loden, når jeg søger på nettet finder jeg ud af at garnet udgår og er ved at være udsolgt i de forskellige netbutikker. Et sted er der 6 ngl. tilbage i en farve, men hvad hjælper det? Jeg skal bruge 11.

I det nyeste Strikkemagasin er jeg faldet for denne model:

Loden har en strikkefasthed på 18 m * 22 p på p. 4½ og i mit "stash" har jeg noget mohair garn som hedder Midnight. Garnet har en strikkefasthed på 18 m * 25 p på p. 4-5 - løbelængden er 190 m mod Lodens 110 m. Mon ikke godt mohairen kan erstatte Loden?

Jeg har 4 farver og nu er jeg bare blevet sådan i tvivl om hvilken der vil klæde mig bedst, selvom jeg har mørkt hår er jeg tit i tvivl om de lyse farver i forhold til mon hudfarve og endelig synes jeg at det er synd at lave den i sort, for så bliver snoningerne nok for lidt synlige. Sort klæder mig ellers.

Jeg vil gerne høre nogle synspunkter, hvis I gider :-)

Jeg er også faldet for den blå tunikakjole nedenfor og sværmer ganske lidt for den sort/grå jakke fra et tidligere Strikkemagasin

10 kommentarer:

 1. Da jeg havde butikken solgte jeg loden, loden er en tyk garn og jeg vil derfor ikke erstatte den med mohairen. Du skal ihvertfald strikke den sammen med en anden garn også

  SvarSlet
 2. Hej Dorthe, Tak for din kommentar - hvis jeg strikke mohair-garnet sammen med et andet garn, bliver det så ikke for tykt når mohair-garnet har samme strikkefasthed som Loden-garnet?

  SvarSlet
 3. Jeg kender godt mohairgarnet.Det kan efter min mening "ikke bære" de viste modeller alene.Som Dorthe nævner skal det strikkes sammen med f.eks et uldgarn.

  Så bliver det nok for bastant med den tykke mohair.Det kan være meget lækkert at strikke en mohair ind,men den skal så være ultratynd og ulden tyk.Håber det giver mening.
  Jeg ville gemme mohairen til andet formål,f.eks.et sjal eller lign.

  SvarSlet
 4. Helt enig i ovenstående - jeg ville erstatte med et meget mere "fast" garn. Det er en meget flot model og det ville være synd at bruge mohair som har et helt andet udtryk en uld/alpaca/viscose blandingen.

  Fantastisk flot den blå tunika, du har fundet, den kan jeg godt forstå, du er glad for :-)

  SvarSlet
 5. Jeg vil heller ikke mene at mohairen kan erstatte. Jeg prøvede at lave en søgning af garn med samme karakteristika som Loden på Ravelry og et af de garner der kom op, var Filcolanas Peruvian highland wool.

  Du kan se hele resultatet af søgningen her: http://www.ravelry.com/yarns/search#weight=aran&yardage=100%7C120&view=thumblist&sort=best&needles=4.0mm%7C4.5mm&gauge-cm=18%7C18

  God fornøjelse :-)

  SvarSlet
 6. Hej igen
  Var inde på Uldstedet.dk.Her så jeg tilfældigt at de sælger loden garnet (grignasco (madil))
  Det var bare lige det ,jeg ville sige.

  SvarSlet
 7. PS findes i webshoppen under "MÆRKER" :-)

  SvarSlet
 8. 1000 tak for alt jeres input, det vil jeg arbejde videre med. Tak.

  SvarSlet
 9. Denne kommentar er fjernet af forfatteren.

  SvarSlet
 10. sikke nogle lækre modeller!
  Jeg ville ønske jeg havde tålmodighed til sådanne store projekter

  Tak for kigget!
  Kig forbi min giveaway http://bykirsti.blogspot.com/p/giveaways.html

  SvarSlet