onsdag den 21. august 2024

Gul Raglan Sommer

 Til manges store sorg lukkede Birk og Berg "butikken" og holdt udsalg og det gik rigtigt hurtigt. Dog fik jeg fat i 3 fed MerinoSilke i en flot gul farve. Det skete i 2022, så garnet er vel ved at være godt lagret ;-)

Men nu hvor jeg er blevet meget glad for min røde "Raglan Sommer" strikket single merino fra Its Yarn, fik jeg fundet garnet frem og strikket en strikkeprøve og jeg besluttede at lave en gul "Raglan sommer".

Det er en klassisk model strikket oppefra og efter der er delt til ærmer er det bare rundt og rundt og et perfekt bilstrik og selskabsstrik.

Stoffet er blever "elastisk" og falder tungt og det tænker jeg skyldes silken.Der med også en "afslørende" bluse, der er ingen buler som skjules. Til gengæld er den meget behagelig at have på, så mon ikke jeg får brugt den? 

Jeg brugte i alt 222 gram/888 meter til str. XL.

onsdag den 14. august 2024

RestePetra til samstrik

 Så lavede Jaffelaf en samstrik, hvor vi skulle strikke restetrøjer! Det havde jeg lyst til og da min første Petra ikke er helt perfekt, da den f.eks. har for dybe ærmegab, så tæmkte jeg det skulle være den.

kravene er bl.a at det skal være rester, rester forstået som det der er tilovers fra en sweater/cardigan. Det vil sige, at hvis man har hele nøgler til overs så opfattes det også som rester.

Sort kunne blive min bundfarve, da jeg havde købt alt for meget BC Bio Shetland til min sorte Classic, som jeg strikkede sidste år. Jeg havde ikke gennemskuet det med løbelængden.

Tanken var sort bundfarve også hvid og rød. Jeg havde en lys rosa Arwetta til overs fra den første Petra, den fik samme rækkefølge i mønstret. Så fandt jeg grå og røde farver frem.

Jeg havde også  en rest Paia fra et tørklæde Zig-zag sjal med glimmer fra Garnkisten.  Den har jeg flyttet en del på, så det var fedt at få den brugt. Tihi - der var bare ikke nok. Der stod man skulle bruge 50 gram og jeg havde ikke gennemskuet at mit nøgle var et 25 grams nøgle.

Det er jo en restetrøje og jeg havde flere rester, jeg fandt noget Klitgarn købt hos Læsø uldstue og som jeg strikkede en Athene gudedatter af. Sammen med noget sort sølvglimmer overtog det pladsen. Jeg tror der skal et skapt og opmærksomt øje til at gennemskue udskiftningen - øjet har det at udjævne sådanne ting.

onsdag den 7. august 2024

Skolepigestrømper

 Da jeg var færdig med Skolepige fra Susie Haumanns bog Vokseværk, havde jeg en del rester tilbage. Da jeg sad og kiggede på dem synes jeg det ville være en god idé med et par strømper i samme striber som cardiganen.

Som sagt så gjort - jeg tilpassede striberne så hælen fik den farve som ribben. Men da jeg kom til tåen var kommet til farve 3 og jeg synes det var mest korrekt at bibeholde stribeforløbet og det ser fint ud.












Nå, men der var stadig garn tilbage, selvom der kun var ganske lidt af en af farverne. Jeg brugte min brug-farverne-op-metode: bestem en række følge, hvor man starter med en mindre farver, dre laves striber og den største farver bliver gennemgående og når den første farve er brugt op erstatter man med den 3. farver. Man fortsætter bare med den farve der er tilbage.

Der var ikke helt nok, men jeg havde heldigvis en passende rest på lager



torsdag den 1. august 2024

Sommertur

 Vi nyder altid at køre bil sammen, Lars er meget glad for at køre i bil og jeg har stille og hyggelig strikketid for vi snakker så godt i bilen.

Målet var måske Skagen - måske Tversted og se lidt af Vesterhavet.

Vi kørte langs østkysten og tog de små færger ved Udbyhøj og Egense/Hals.

Vi besluttede at køre til Tversted og se Isagers butik og skolen og det var godt for det var virkelig en god oplevelse. Butikken var en æstetisk flot oplevelse, der var brugt mange kvm og garn og modeller var virkeligt flot sat op det var dejligt og beroligende at gå rundt at kigge.

Skolen var også spændende og det er så dejligt at se en "forladt" bygning blive brugt/udnyttet så godt. Den milde sommersol gjorde bestemt også noget godt for oplevelsen.




Jeg købte også lidt souvenirgarn - bagtanken var et Sophie Scarf til min nabo, som har ønsket sig et Sophie Scarf mere; Isager tweed og Merilin - begge i sortmeleret. 



Det blå hun fik bruger hun ret meget, så det var godt at hun fik det. 

Lidt af hjemturen kørte vi på stranden og mindedes andre gode ture der med familie og venner. Resten af turen gik ad de store veje og vi kørte med solen i ryggen og nød sommeren...