mandag den 20. december 2010

Afsløringen af det hemmelige projekt

Ja, så spændingen udløst i Fandangos sokkekonkurrence. De som har læst mit seneste indlæg ved allerede at der var utroligt mange flotte sokker med i konkurrencen og jeg deltog med 2 par sokker, tidligere omtalt som det hemmelige projekt.

Først strikkede jeg et projekt i Zauberball strømpegarn i farven stone washed. En jeansblå farve, farven er valgt, da jeg ville lave sømandsbobler på sokkerne, det skulle både bringe tankerne til den klassiske sømandstrøje, men også til bølger på havet.
På billedet kan man se de sokker jeg strikkede, men også den præmie jeg vandt: 2 ngl. arwetta classic i 80 % super merino uld og 20 % nylon:


Til mit næste projekt blev jeg inspireret af de ugler jeg er ret vild med. Jeg synes garnet skulle afspejle en fugls/ugles fjerdragt, så jeg valgte NORO Kureyon Sock Yarn, jeg ved ikke hvad farven hedder, men den har nr. S149. Garnet består af 70 % uld og 30 % nylon.
 
Ideen var at ugler skulle sidde øverst på sokkekanten, så udfordringen blev at jeg skulle lære mig selv at starte sokker fra tåen, for uglerne startes fra neden. For at lære det gik jeg ind hjemmesiden Påpinden.dk.
 
Da jeg nåede til hælen gik jeg i stå - kilehælen duede vist ikke. Nåh jeg strikkede noget andet, mens jeg tænkte og ved sengetid vidste jeg at løsningen var: "timeglashæl". Da sokkerne færdige syede jeg små perler på som øjne på uglerne, det ser fint ud.
 
Præmien her var noget spændende sokkegarn jeg ikke kender, det kommer fra Jitterbug og er 100 % merino uld. Med så fantastisk garn må jeg vist til at gå mere med sokker :-)
 

 
 
 
 
Jittebug garnet har nogle fantastisk farver: blå, brun, lyseblå, pink, lilla, grønlig - jeg glæder mig vildt til at strikke sokker af garnet.

4 kommentarer:

 1. Hvor er de dog søde, de små ugler. Dem kunne jeg også tænke mig at lave.
  Og de blå er også rigtig fine. Dejlig farve.

  SvarSlet
 2. Sikke nogle fine bidrag du kom med og forstår udemærket at de blev præmieret :-)

  SvarSlet
 3. Sikke nogen skønne strømper du har strikket. Jeg er vild med uglerne. Dem må jeg helt sikkert prøve at strikke.
  Skønne præmier

  SvarSlet
 4. Det var altså nogle rigtig flotte strømper du har fået lavet.
  Ideen med uglerne er rigtig god!
  Og så fik du også lært at lave toe-up sokker :-)
  Og dejlige præmier du fik!

  Rigtig god jul.

  SvarSlet