lørdag den 31. maj 2014

Erfaring med strikkeprøver

Det er kun 4-5 år siden, at jeg i en opskrift læste at man skulle vaske sin strikkeprøve og det lød da for vildt - jeg synes simpelthen det var uoverskueligt og at at overgøre det. Også begyndte det at dukke op hist og pist - senest på Skals. På Skals tænkte jeg stadig, at det ville give mest mening, hvis man skal lave en opskrift!!

I går fandt jeg mit Samarkand frem og ville i gang med Trunteluntekjolen fra Garngaragen. Jeg besluttede at lave en strikkeprøve og startede på p.3,5 selvom der stod 3 i opskriften fordi jeg tit skal en pind op.

Selvom jeg strikkede på en pind større fik jeg alligevel 27 m mod opskriftens 26 m. Hmmm - jeg besluttede mig for at vaske den og nu var strikkefastheden 24 m!

Nå! Så strikkede jeg en tilsvarende prøve på p. 3 som også gav 27 m, den vaskede jeg så også og strikkefastheden på denne er stadig 27 m!

Den øverste er den på p. 3 og der er heller ingen tvivl om hvad der er pænest! Kjolen skal strikkes på p. 3, så skal  jeg lige kigge på størrelsen for den vil jo blive en ganske lille smule mindre.
Det var den underligste oplevelse - prøven på p. 3,5 gav sig jo markant og det ville da være træls hvis jeg havde brugt at masse tid på at prøve.

Den på p. 3,5 er på 32 m og den på p. 3 er 34 m, bredden i forskel er større end billedet afslører.

6 kommentarer:

 1. Hmmm. Det var mærkeligt, at resultatet blev så forskelligt efter vask.

  Det er måske værd at overveje, at lave strikkeprøver og vaske dem, når man strikker noget, som gerne skal sidde ordentligt :-)

  SvarSlet
 2. Tak for info, vil seriøst overveje at vaske strikkeprøver fremadrettet

  SvarSlet
 3. Det er sådan noget, tror jeg, at de fleste har lært efter en "dummert" ;o) Af skade bliver man klog ... ;o)

  SvarSlet
 4. Hold da op - jeg har da aldrig tænkt over, at det kunne betyde så meget. Nok er jeg flittig til at lave strikkeprøver - men jeg har aldrig lavet vaskeprøver. Det skulle jeg måske overveje ..

  SvarSlet
 5. Jeg må indrømme at jeg sjældent laver strikke/vaskeprøver men indrømmer også at der har været situationer hvor det havde gjort gavn.
  Sjovt med den stor forskel på dine prøver. Måske har fibrene mulighed for at rejse sig mere i løst strik (p.3 1/2) :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det har jeg også tænkt på, så det er nok det der gør det og udtrykket er jo forskelligt, så man skal jo bare afgøre hvilket udtryk man ønsker og tage højde for det.

   Slet