søndag den 2. marts 2014

workshop i farvelære

I går var jeg til workshop i Garn10, oplægget lød sådan:

Synes du også det svært at finde ud af hvilke to farver, du skal vælge at sætte sammen til dit
næste strikkeprojekt? Eller har du endnu engang fået strikket en trøje, hvor mønstret, bare ikke
blev HELT perfekt på grund af noget med farverne?
Vi snakker om farveteori, farvetyper og hvilke farver, der er hotte for tiden. Vi skal prøve at se på
forskellige farvekombinationer og muligheder for inspiration til at afprøve noget nyt.
Får vi tid kommer vil til at afprøve farvekombinationer i strikkeprøver, eventuelt kombineret med
forskellige masketyper.

Underviseren er Vithard Villumsen, ham kendte jeg slet ikke, så jeg havde googlet hans navn og kunne se at han har opskrifter på Ravelry, på facebook og en hjemmeside. Han underviser i mange lande også USA og har designet for BC garn, haft opskrifter i bl.a. Hendes Verden.

Jeg drog afsted med åbent sind og selvom jeg har haft farvelære i andre sammenhænge var jeg sikker på en dejlig, lærerig dag i godt selskab. Kun 1 ting var jeg lidt bekymret for, vi skulle nemlig have farveblyanter med: jeg orkede ikke at tegne en farvecirkel, det har jeg gjort før (bl.a. med akvarel maling).

Vithard stod og strikkede og var klar til start mens vi andre fandt pladser, tog kaffe og boller m.v. Også startede en spændende dag, i starten strikkede vi på eget strikketøj.

Første opgave var at vi i hver gruppe skulle lave en farvecirkel med vores medbragte garn

Det var fint og gav nogle gode snakke.

Den næste opgave var at lave en strikkeprøve  med farver fra et medbragt billede. Jeg havde ikke rigtigt gennemskuet, hvad det medbragte billede skulle bruges til, så mit garn passede ikke rigtigt til, der var ikke de rigtige farver:
Men jeg fik lavet min prøve og mine forsøg gav mig egentlig et forventet resultat - den fungerede ikke rigtigt.  Jeg har fotograferet den på en lille vase.

Vi så også nogle af Vithards modeller og mange faldt for hans model "the1sleeved" som kan sidde på flere måder og opskriften blev købt på Ravelry og direkte hos ham selv på dansk.

Men han havde ikke kun smart strik på, nej flere bemærkede hans smarte støvler, som han måtte finde ud af mærket på:

Støvlen i hans hånd og han har sin "the1sleeved" på.

En dejlig, inspirerende og lærerig dag som sluttede med hyggelig snak og lidt mere strik.


10 kommentarer:

 1. Hej - det lyder som en spændende og inspirerende dag, som du deltog i. Jeg kan godt forstå at I var flere som faldt for underviserens model "the1sleeved" - du skriver at I kunne købe opskriften på dansk. Var det kun direkte ved ham igår, eller ved du om den kan købes på anden vis?
  Hilsen Helle fra Støvring

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle, Den engelske ligger på Ravelry og den danske er lige lavet og den kommer også på Ravelry. Dem der købte den i går betalte ham og får den på mail. Men jeg tror ikke det varer så længe inden den kommer på dansk på Ravelry.

   Slet
  2. Tak for dit svar "Strikkeglæde" - jeg må så vente med lidt tålmodighed. Jeg vil helt klart strikke modellen. Jeg fulgte hans link til siden, hvor forskellige kvinder/kropsformer havde prøvet den - super fint at kunne se en one size i forskellige udtryk.
   Fortsat god søndag

   Slet
 2. Det er bare så spændende med nye input - og især når man kan få nye vinkler på emner man allerede kender en del til. Det har garanteret været en god øvelse at skulle lave farvecirkel ud fra et billede.

  SvarSlet
 3. Det lyder spændene, dejligt med en ny måde at se ting på.

  SvarSlet
 4. Det lyder da som et super spændende arrangement og jeg synes også både the 1 sleeved og skoene er ret seje ;-)

  SvarSlet
 5. Hvor dejligt med sådan et fedt arrangement. Det er altid inspirerende at arbejde med farver og the 1 sleeved er da supersej og helt anderledes.

  SvarSlet
 6. Spændende dag, altid godt at lære noget om farver, og spændende at møde Vittard.

  SvarSlet
 7. Jeg ville ha' været med, men kunne ikke få det til at passe i kalenderen - øv - for det ser ud til at ha' været en lærerig dag.

  SvarSlet