fredag den 28. marts 2014

Fristelsen og stress

Når man bliver bekymret for om der er garn nok skal man så strikke hurtigt eller langsomt?

Sidste gang jeg var til Strikkecafé hos Fandango, blev jeg fristet over evne. Tine ville overskride en farvegrænse og alle deltog i sammenligning og valg af garn og farver. Ideen var at strikke Skyblue fra Susie Humanns BLUE notes. Jeg blev altså fristet og fandt den smukkeste røde Tosh Merino Light og igen med alles deltagelse valgte en smuk koralrød Grignasco Kid seta. Her ligger garnet og ser smukt ud sammen med Tines.

Jeg strikkede og hyggede mig - og glædede mig.
men jeg synes det hurtigt med garnet - jeg havde slet ikke regnet efter vi havde bare regnet med at 200 gram var nok til til for- og bagstykke. Dog skal der bruges lidt i starten af ærmet og til halskanten. Da jeg skulle til at tage ind til raglan havde jeg  33 gram.

Jeg strikkede og strikkede og det var her jeg tænkte tanken: - hurtigt eller langsomt....

Jeg plejer at prøve at strikke mine modeller højere i halsen fordi jeg så let kommer til at fryse og jeg kom til at se at mit raglanærme var ved at lidt langt. Jeg trævlede op til begyndelsen af raglanindtagningen hvor man tager ind på både retsiden og vrangsiden og lavede nogle flere af disse og så op igen. Nu strikkede jeg hurtigt - jeg skulle jo videre....

Her ved 18-tiden blev bagstykket færdigt og der er nu 5 gram tilbage.

Så nu må jeg videre med forstykket og håbe halsudskæringen giver mere garn :-)


I morgen skal jeg til Fiberfest i Ry, det bliver hyggeligt at se hvem der kommer af dem jeg kender og jeg håber at møde nogle af de bloggere jeg følger. Jeg starter dagen med en workshop: "Mønsterstrik med mange farver ved Bodil Munch
Vi kommer omkring teknikken i mønsterstrik, farvesammensætning, splejsning af garnender og montering.
Du kan lære opstart til et sjal med magic-loopmetoden."

Så kan jeg måske få gang i mit valmuesjal?


14 kommentarer:

 1. Det er en rigtig fin model og sikke en smuk farve du har valgt til den. Jeg forstiller mig den er super blød og lækker.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne Marie, jeg tror også den bliver rigtig lækker!

   Slet
 2. Hej Suanne
  Glæder mig til at møde dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Bodil - det var rigtigt hyggeligt og din workshop var rigtig god. Du kan se at jeg er godt i gang med sjalet i næste blogindlæg.

   Slet
 3. Det kan være vi løber på hinanden i morgen . Jeg kommer også til Fiberfesten :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det var hyggeligt at møde dig, Mona

   Slet
 4. Tosh merino light har jo en løbelængde, der er noget kortere en den Highland Wool, der er brugt i opskriften, så der skal jo nok noget mere garn til, men med en pris på 160,- kr. pr. nøgle, kvier man sig jo lidt ved at skulle købe et ekstra bundt. Når det er sagt tror jeg den bliver utrolig flot. Garnet har et fantastisk farvespil og meget smukt og så vidt jeg ved også håndfarvet.
  Jeg strikker selv i Malabrigo Sock Yarn, som er samme type garn, samme pris, næsten samme løbelængde og også håndfarvet. Det eneste man skal være opmærksom på, er at garnet giver sig en del pga. superwash behandlingen, har jeg fået at vide hos Fandango, så man kan roligt strikke end lidt mindre model.
  Jeg skal selv i gang med den, men har købt originalgarnet, da jeg faldt pladask for farverne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det har du ret i, men jeg tjekkede det slet ikke. Jeg troede bare på det der blev sagt. Jeg har faktisk 1 nr. mindre end jeg plejer, så jeg håber og jeg tror det går.
   Jeg synes også at de farver der er valgt til SkyBlue er fantastiske, men de klæder mig bare ikke, jeg er bedre i i stærke klare farver. Rød er en af de rigtig gode til mig.

   Slet
 5. Man strikker altid lidt hurtigere når garnet er ved at slippe op ... thi hi ... men mon det hjælper ;o)

  SvarSlet
 6. Jeg håber du blev inspireret til at komme igang med dit valmussjal. Det var Bodil der startede min sjalsstrikkekfornøjelse.
  Sådan et kit skal da i brug.
  God strikkeglæde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for det Anne, jeg er kommet i gang og kan næsten ikke holde mig far det! Ups - hvordan skal det gå med de andre projekter?

   Slet
 7. Dit strikketøj ser spændende ud! Det valmuesjal ser virkelig flot ud! Jeg håber du havde en rigtig god tur til Ry. Det lyder som en spændende tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Karina, det var en dejlig tur, som du kan læse om i mit næste indlæg.

   Slet