lørdag den 10. november 2012

Inspirerede pulsvarmere og nullermandsstrik

Nu hvor dte er ved at blive aften vil jeg lave en lille status på min dag.

En af mine kolleger sad en dag og ønskede opvarmede skriveborde, da han frøs. Jeg sagde at jeg har samme problem og fortalte at jeg løste mit problem med pulsvarmere. Han så glad på mig og sagde at sådan nogle ønskede han sig. Sådan et par har jeg strikket, så må vi håbe han kan lide dem :-)


I kan nok se at de er lidt Charlotte Kaae inspirerede ;-)

De er ca. 16 cm lange og jeg har brugt 44 gram Karisma fra restebunken.

Også skrev jeg tidligere på dagen at jeg har en trøje som er dum. I 2008 strikkede jeg en tøj og lækker trøje i Wilferts Oporto. Da jeg var færdig sad den perfekt, men den fnuggede meget, faktisk lavede den nullermænd bare jeg gik forbi. Så jeg besluttede at prøve at vaske den i håb om at det så ville stoppe.

Under vasken voksede den så især ærmerne blev for lange - alt for lange. Den fnuggede stadig. Rengøringsdamen der hvor jeg var ansat den gang undrede sig "jeg forstår ikke hvor de nullermænd kommer fra?" Så fandt hun støvsugeren frem. Jeg kunne også se det herhjemme.

I kan godt se på trøjen at der er fnuller i store klumper på trøjen og de danner sig hele tiden. Dagens beslutning var at prøve at vaske den. Først med 30 grader på uldprogram, måske blev den en smule kortere. Så tørretumblede jeg den i 20 min. Det ændrede ikke rigtigt noget.

Lars og jeg var enige - der var alt at vinde og intet at tabe, så den kom igen i vaskemaskinen på 40 grader. Så skete der noget. Nu er den meget mindre og meget fast - egentlig kan jeg godt tage den på, men nu får den lov til at tørre inden jeg beslutter hvad jeg vil gøre.


Oporto er jo ikke billigt garn og det irriterer mig at jeg ikke kan gennemskue hvordan det vil opføre sig. Jeg synes jeg har brugt mange penge og en noget tid på at strikke denne trøje som kun blev en skuffelse - primært fordi den fnugger så meget, men også fordi den blev større af at blive vasket.

3 kommentarer:

 1. Sikke en god kollega han har, dem må han da blive glad for :), har du prøvet at ringe til der hvor du har købt garnet?, evt ringe til hoved forhandler, du har ret, man får jo aldrig brugt trøjen, og oporto er dyrt, og burde være god kvalitet,

  SvarSlet
 2. Nej hvor ærgerligt med det fnuller. Og så med dyrt garn !
  Det skulle man ikke forvente, vil jeg mene.
  jeg ville også gøre som Gitte foreslår - kontakte forhandleren. For det burde ikke kunne forekomme i kvalitetsgarn.
  God idé med pulsvarmere. Jeg har aldrig rigtigt fanget ideen med dem - men nu forstår jeg . En lidt omvendt 'læggen is på pulsen på varme dage'. Selvfølgelig..
  det kan være jeg selv skulle strikke nogle ;o)
  hilsen Mona

  SvarSlet
 3. Det er bare en strikkers mareridt - garn, der bliver ved med at fnugge - håber din trøje er brugbar nu :-)

  Tror da kun din kollega bliver glad for de fine pulsvarmere - de er super fine - dejlig farvekombination :-)

  SvarSlet