lørdag den 19. maj 2012

Unravelling

Jeg er IKKE ved at forlade Ravelry, jeg trævler op. Jeg har hørt forskellige synspunkter omkring dette:
 • Man kan bare give det væk
 • Brug ikke tid på det, køb noget nyt garn
Det har jeg tænkt på og det kan jeg ikke. En fiasko kan trævles op og genbruges og det bliver jeg ved med. Lige nu er jeg i gang med at optrævle en fin hvid bluse i bomuldsgarnet ICE fra Drops - jeg havde strikket denne. Den fungerede ikke rigtigt og der var mange "rendesten" i trøjen, som jeg ikke kunne redde med en tyndere pind på vrangsiden, på grund af de tykke pinde.

Garnet skal bruges til grydelapper, det fungerer det nok ganske udmærket til. I går havde vi familiemiddag og da Philip manglede et grydelapper uden huller fandt jeg et par meget farvestrålende fra mit lager. Philip var begejstret, Julie lidt mere forbeholden og mente at de ikke passede til deres farveholdning, Hun synes måske hvid og sort...Philip fik de farvestrålende med hjem

Jeg synes så, at det var oplagt at trævle trøjen op og strikke hvide grydelapper - det føles rigtigt. 


 Derudover har jeg fundet 2 andre frem, de fungerer heller ikke - en hvor jeg har strikket Årringe i Cotton Lux -den fungerer ikke, den er for tung i det garn. Det garn kan nok bruges til små pigekjoler. 

Den anden er fin bluse fra et Merino blad (3. række yderst til højre) - den lyse farve er ikke godt til mig og modellen uden rib gør blusen for bred og jeg føler mig ikke tilpas. Den er strikket i COOL WOOL fra Lana Grossa, som nok kan bruges til fine små babytrøjer med snoninger ;-)


3 kommentarer:

 1. Det er da flot, at du sådan genbruger. Du har ret, det burde man gøre, det må jeg tale lidt med mig selv om. Og dog, jeg har faktisk startet et genbrugsprojekt, som jeg forventer mig en del af, men det kommer først videre hen imod efteråret - måtte det var længe.

  SvarSlet
 2. Jeg er enig med dig, man kan godt genbruge garnet. Jeg plejer at vinde garnet op på en garnvinde, skylle det op i lidt lunkent vand og hænge det på bøjle, til det er tørt, hvorefter jeg vinder det op igen, så er det som nyt. Ind imellem får man jo begyndt på modeller, som så alligevel ikke duer. Det vil være alt for dyrt, hvis man skal kassere garnet hver gang og også et stort spild, det fejler jo ikke noget. Held og lykke med din optrævlingsproces.

  SvarSlet
 3. God ide.
  Man kan lige så godt trævle op. Hellere en gang for meget end for lidt.
  Der er ikke noget mere ærgerligt end ting man er træt af eller aldrig bruger.

  SvarSlet