fredag den 20. april 2012

En sommerboleros udvikling

Jeg har længe manglet noget lunt sommerkjolerne og jeg havde lidt garn (Rustico fra Løve garn) på lager og faldt så over denne bolero.

Man strikker nærmest en vest og derefter snoningerne som skal syes på bagefter. Jeg synes dog at snoningerne på ærmerne for dem til at stritte lidt, så jeg overvejede at lave en ribkant i stedet for.

Som arbejdet skred frem kunne jeg se at selve kroppen måske kunne bruges til en stribet vest, som man strikker i et og måske hækle en kant på. Selve vesten ser sådan ud:
Vesten vises også fra ryggen


Som jeg strikkede snoningen blev jeg mere og mere sikker på at der ikke skulle snoning på ærmerne. Alligevel overvejede jeg om det måske kunne blive en vest med snoninger. 

Så det tog jeg også et billede af:


Til vesten bruges lidt under 3 ngl. og til snoningen bruges næsten 2 nøgler. Jeg har kun 12 gram til af 7 nøgler, så resten er gået til ærmerne.

Og nu er den endelige bolero blevet færdig, jeg strikkede 6 p. rib 1r, 1 vr og 6 p. glat inden jeg startede på at tage ind til ærmegab.

Boleroen er lige det største, men da det er bomuld kunne den  godt krybe lidt, men jeg er fortrøstningsfuld og tilfreds med min beslutning vedr. ærmekanten. Samtidig er jeg sikker på at jeg skal lave en vest med striber på et tidspunkt, måske med restegarn ?

Også til sidst et billede af den færdige bolero:


P.S.: Opskriften er produceret for Familie journal af Alt om håndarbejdes Strikkemagasin og var i Familie journalen nr. 28/2011.

7 kommentarer:

 1. Din version er langt pænere! Det er lidt for meget med den tunge og store snoning på ærmerne.

  God weekend!

  SvarSlet
 2. Den er søreme blevet flot, jeg kan meget bedre lide den med ribkant i ærmerne. Vesten er også flot, kan godt forstå du vil lave sådan en også. God weekend til dig.

  SvarSlet
 3. Den er godt nok blevet flot - især uden de der snoninger på ærmerne - de var for meget, så din udgave er langt pænere end "den originale" :-D
  Kh Karen

  SvarSlet
 4. Den er forrygende flot, og jeg tilslutter mig de øvrige kommentarer.

  SvarSlet
 5. Det er en meget skøn bolero, du har lavet. Tillykke med den.

  SvarSlet
 6. Den er rigtig fin og perfekt til en sommeraften. Det er sjovt og spændende, når man kan tage udgangspunkt i én opskrift og så ende op med noget helt andet. Produktudvikling :-)

  SvarSlet