torsdag den 26. maj 2011

Et indlæg om garnrester - 1. del

Da Tine skrev indlægget "Forskellige måder at bruge rester på" om rester, skrev jeg:
"Jeg elsker muligheder for at bruge garnrester. Jeg opfatter mine rester som guld, som kan inspirere eller jeg kan få "gratis" produkter ud af. Det kan være at jeg skal lave et indlæg om nogle af mine måder at bruge rester på ? :-)"

Og det vil jeg da stå ved.

I 80'erne var det moderne med nogle bluser strikket fra ærme til ærme og efter hånden som jeg fik rester der passede sammen strikkede jeg fine små trøjer til min niece. Jeg lavede mønster med farvede som flettede sig ind i hinanden, derfor gjorde dte ikke noget, hvis en farve slap op. Det kunne jeg altid få til at se om som det var med vilje.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Men det er jo mest pigeting - jeg lavede også små trøjer/bluser, jeg slog op til forstykker og bagstykker og efter samme princip, skiftede jeg i mellem tykke og tynde striber. Jeg strikkede på rundpind helt op til halsen og syede på maskine og klippede op til ærmegab. Så var det enst hele vejen. De blev både lavet som trøjer med knapper foran og bluser med knapper i ryggen. Her kan man nemt bruge ret små rester, da selv små striber har sin ret.


Overalls'ene med den lille bil er syet så de skulle passe til resteblusen. Det har jeg lavet meget af og elsket det.
 
De som har fulgt min blog ved at jeg nu strikker mange veste og jeg har noteret hvormange gram garn jeg har brugt til hver størrelse, når jeg så har 2 store rester,  vejer jeg resterne  og laver den størrelse der passer til det garn jeg har mindst af.
 
Se nedenfor:


Modeller er Maria - fra midtfirserne, mig selv fra start 90'erne og Christoffer fra start 90'erne.

5 kommentarer:

 1. Rigtig flotte ting, du har fået ud af dine garnrester - og i øvrigt et rigtigt godt og inspirerende indlæg....jeg er også lige nu ved at kigge dybt i garnresterne (for at gøre plads til nye), så rester er virkelig guld værd!
  Kh Karen

  SvarSlet
 2. Tak Karen, din kommentar gør mig glad, at inspirere og hjælpe hinanden synes jeg er det vigtigste her i blogland :-)

  SvarSlet
 3. Ahhhh, det er altid dejligt når man kan få noget ud af rester, så dan har jeg det med mit stof - det jeg kan få lavet ud af KUN rester, betyder næsten mere end det, hvor jeg har hentet noget stof på lageret!!!! ;o)
  Så ja, lad os slå et slag for at få brugt vores rester.

  De kærligste hilsner
  Jill

  SvarSlet
 4. Sikke et sjovt indlæg!
  Og alle de fine gamle billeder :-)
  Super fine ting du finder på med dine rester.

  SvarSlet
 5. Dejligt indlæg som jeg læste med stor interesse. Skriver du ikke flere indlæg? Jeg har så mange garnrester men jeg kan ikke selv kreere modeller. Det ville være skønt hvis du havde et par eller bare nogle anvisninger. Kh Maj

  SvarSlet