lørdag den 16. december 2017

Lamper i Chispa

Den her bluse har været længe undervejs...

Det startede med nogle bukser - jeans med en lidt skinnende belægning og jeg havde lyst til at strikke en bluse i noget garn med glimmer. I maj 2016 fandt jeg det smukkeste glimmergarn hos Garnkisten. Jeg var lidt i tvivl og valgte at købe 4 nøgler.

 Det er håndfarvet strømpegarn i75% merino,20 % nylon og 5 % silver stelino. Farven hedder blå bæk og er meget smuk.

Jeg fik hurtigt en idé om at ville have ærmer i hulmønster og fandt en på Drops, som jeg prøvede at regne om, men det lykkedes ikke, så den blev opgivet.

Jeg havde en ide om at hulmønstret ikke behøvede at fylde hele ærmet og holdt øje med gode hulmønstre.

I august 2017 udgav Annette Danielsen bogen "Masker fra Marrakech" og den indeholdt en opskrift på en bluse med hulmønster på ærmer strikket fra oven. Den hedder Lamper. Jeg holdt ærmest vejret indtil jeg fandt ud af om strikkefastheden passede nogenlunde til mit garn.
Det gjorde den!!!!

Jeg startede på min bluse og glædede mig. Da jeg var færdig med selve blusen skulle vi til Australien og jeg synes ikke den var velegnet rejse strikketøj, så den blev efterladt på ginen.

Ideen om at stoppe mønstret på ærmet, så der blev noget levede endnu. Men da jeg kom igang var mønstret beregnet så perfekt, at det var mere indviklet end bare at fortsætte :-)

Jeg prøvede den mange gange, men jeg var hele tiden bekymret for at den var for stor.

Blusen blev færdig og vasket i denne uge og da jeg tog den på blev jeg så glad, for den passede og var bare på fin. Den falder så fint, det er måske glimmeret der en slags tyngde

Jeg har strikket på pind 3 og brugt 338 gram Chispa, så jeg har rigeligt til at par hulsvarmere.


1 kommentar: