mandag den 2. november 2015

Min Perlehøne

Nu er den Geilske Perlehøne hoppet af mine pinde. Jeg har brugt opskriften fra tillægget i Hendes verden-hæftet fra uge 33 2015, hvor den bare hedder "Bluse med perlekant", men det er altså min Perlehøne.

Jeg kan normalt godt lide de Geilske opskrifter, så da jeg så "Perlehønen" kom den straks på min to do-liste, ikke mindst fordi jeg godt kan lide "Hampog uld". Jeg har også strikket en "Jomfruhummer" i det. Garnet blev indkøbt  til Strik i Todbjerg og opskriften havde jeg allerede fra tillægget Efterårsstrik fra Hendes Verden 33-2015.

Jeg havde bare problemer med hals-kanten efter de 5 første pinde, jeg forstod ikke helt meningen af "...og farveskift for hver 3. omg og med at tage ud..." og jeg fangede ikke helt at jeg skulle hoppe ud af beskrivelsen af hals-kanten og hoppe til beskrivelsen af "Perlegrus rundt" OG starte med p. 2.

Jeg snakkede med flere gode strikkere, men efter at have pillet op et par gange så bliver man jo lidt af en "kylling" ;-) På instagram var jeg også blevet mindet om at man altid kan få strikkehjælp.Efter flere forsøg skrev jeg til Bente Geil - det gjorde jeg søndag kl. 8.11 og 9.38 (mens jeg var til træning) kom svaret og jeg var klar til at strikke. Lige over middag var hals-kanten færdig :-)

 Så spillede det og det fløj af pindene. det var kun lidt ærgerligt, at jeg ikke fik den færdig, så jeg kunne have den på til kreative dage i Fredericia.Den her har jeg også strikket lidt længere ;-) Jeg har brugt 446 gram af bundfarven koksgrå 118 og 17 gram af kontrastfarven koralrød 114. Jeg har strikket på p. 3.

En dejlig bluse jeg glæder mig til at bruge - flere har spurgt om den kradser, sådan kan garnet godt virke. Det er ikke så blødt som merinould m.fl, men der sker noget sjovt når man strikker med det, det bliver ligesom glat og blødere. Spændende om det ikke er helt OK.

6 kommentarer:

 1. Fin anvendelig bluse. Har også luret på den i tillægget. Lige nu er der gang i for mange ting. God aften:

  SvarSlet
 2. Den er super flot - jeg har slet ikke set den før :-) Koral og grå er bare så flot sammen :-) Jeg har ikke prøvet hampe garnet - kun mærket på det og jeg var noget i tvivl - men det skal da helt sikkert afprøves på et tidspunkt :-)

  SvarSlet
 3. Det var da en skøn all round anvendelig bluse. Nu er du godt ekviperet.
  Måtte hen i reolen, men det tillæg kunne jeg ikke finde. ØV.

  SvarSlet
 4. Super fin og flot i farve om model. Smukt arbejde.

  SvarSlet
 5. Den er blevet rigtig fin, og det er da god service at få hjælp så hurtigt

  SvarSlet
 6. Hvor er den blevet fin :-)

  SvarSlet