mandag den 7. april 2014

Min røde Skyblue og nogle små dramaer

For 3 uger siden blev jeg grebet af øjeblikket, det smukke garn, vidunderlige farver og Susie Haumanns Skyblue. Nogle gange ser man det man ønsker at se, da jeg kiggede på Skyblue så jeg modellen som den gik helt op i halsen.

Hvis du har læst linket har du læst om mit lille stress omkring garnforbruget. Jeg tror noget af idéen med Skyblue , er de 2 slags garn og spillet i mellem dem. Udover at for-/bagstykke og ærmer er i forskelligt garn strikkes begyndelse af for-, bagstykke, ærmer og hals med dobbelt garn og ideen er rigtig sød. Jeg læste opskriften flere gange, og jo, der skulle være rullekant. Jeg overvejede er retkant, men tænkte "nej - jeg gør som der står". Jeg kiggede på kanten mange gange og synes ikke den var så pæn, men jeg strikkede videre!!??

På grund af garnmangel, valgte jeg ikke at strikke den kant på ærmerne. Jeg strikkede dobbelt Kid Seta på en 1/2 nr. tyndere pind. Det blev pænt.

Da det er 2 forskellige slags garn, skal de vaskes på forskellig måde, valgte jeg at vaske stykkerne hver for sig efter vaskeanvisningerne inden monteringen. Der er meget overskudsfarve i den røde ;-)

Jeg samlede stykkerne og begyndte at strikke kant, men kunne se at den blev for stor så jeg gik tilbage og tog lidt mere ind. Jeg lukkede stramt af. Men halsen var alt for åben, jeg overvejede tørklæder og sjaler, men jeg vidste at jeg aldrig ville få den brugt. Jeg pillede op igen og tog ind - i stedet for 2 ret, 2 ret sm - strikke 1 r, 2 ret sm og på ærmerne strikkede jeg maskerne sammen 2 r. Jeg strikkede 2 cm rib 1 r, 1 vr.

Nu var halsen OK, men jeg stod nu med en bluse med en kant i halsen, en anden på ærmerne og 1 tredie i bunden af for- og bagstykker. Det kunne jeg bare ikke.

Jeg har stadig 5 gram garn i reserve!

Jeg pillede sidesømmene op og trak en tråd ud, jeg samlede maskerne og på rundpinde og jeg pillede de løse kanter af, som jeg trævlede op. I alt hvad jeg har trævlet har jeg pillet op har jeg fjernet Kid Seta'en, den filtrer sig ind, men jeg vil slet ikke have den. Så nu har jeg en ret stor bunke Kid Seta, som ikke kan bruges. Det optrævlede garn ligger og tørrer inden jeg kan strikke med det igen.Men en ting skal siges blusen er superblød og dejlig, så jeg håber det kommer til spille :-)

5 kommentarer:

 1. Ih du milde makrel hvor har du haft meget bøvl med den bluse, men det er mange fine kreative løsninger du har fundet, selv om der nok ikke har været meget strikkefryd i at lave den.
  Jeg har jo også garn liggende til den, men er nervøs for sammensyningen af ærmerne til kroppen. Jeg plejer altid at strikke ud i et for at undgå sammensyninger, da jeg ikke er god til at montere, men det kan man jo ikke her.

  SvarSlet
 2. Dt har vist været noget af en proces du har været igennem. Men resultatet er blevet flot :o)

  SvarSlet
 3. Hold da op for et arbejde med den bluse. Men hellere det end at strikke noget man alligevel ikke får brugt af en eller anden årsag. Flotte røde nuancer.

  SvarSlet
 4. Er du da vims et arbejde. Jeg håber sandelig, du bliver glad for den

  SvarSlet
 5. Hold da helt magle et projekt et forholdsvis uskyldigt stykke strik kan udvikle sig til,tænk ligefrem at ende med garn i overskud,selvom det er ubrugeligt,øv .Uanset er den rigtig flot din trøje

  SvarSlet