lørdag den 28. januar 2012

Når jeg er alene hjemme og ikke strikker...

eller gør rent og lignende og alligevel hygger mig - ja hvad laver jeg så?

En af tingene er alle min strikke opskrifter fra ugeblade og magasiner - engang klippede jeg dem ud og lagde dem i lommer og satte dem i en mappe. Senere blev de sorteret i voksne og børn. For nogle år siden var der så mange at jeg valgte at sortere dem efter strikkefasthed. Det er måske skørt og det tager tid, men jeg kan godt lide at kunne målrette min søgning. Før jul købte jeg 10 nye lækre mapper og skiftede de gamle ud og de sidste par hjemmeweekender er brugt på at sortere de opskrifter som bare lå og i dag har jeg færdiggjort alle de voksne, så de nu sidder i mapperne og nogle af mine hylder ser nu sådan ud:

Jeg skal have købt nogle flere mapper, så børneopskrifterne kan få mere plads :-)

Jeg har også brugt meget tid på at fotografere garn og "stashe" det på Ravelry, jeg har vist tidligere sagt at jeg i starten synes det var uoverskueligt, men jeg synes altså at det er besværet værd, det givet et fantastisk overblik. Jeg er stadig ikke færdig, men jeg har fundet et regneark som man kan klikke på og alle data hentes ned og man kan regne samme.

I mit "stash" er der 966 nøgler som svarer til 155.479 m - og det er remaining...

Jeg hygger mig umådeligt med at ordne, sortere og strukturere og nyder det rigtigt meget bagefter, jeg kan faktisk godt lide at se på mit stash i Ravelry, det er bare hyggeligt :-)

7 kommentarer:

 1. Det er simpelthen så dejligt at have orden på sine ting. Gid det var mig.

  SvarSlet
 2. Hold da op sikke en orden. Det kunne være at man skal gøre dig kunsten efter.

  SvarSlet
 3. Hold da k..., jeg er dybt imponeret.

  SvarSlet
 4. Åh, sikke en orden!!! System i tingene og regneark og det hele - det er sørme sejt!!!!

  Jeg tror bare jeg skal være glad for at jeg ikke har så mange "løse" opskrifter...... Kan lige overskue at sætte strikkebøgerne på hylden og putte de løse opskrifter i plasticlommer og ind i den ene mappe, jeg (endnu) kan have dem i. Og det er altså kun engang imellem, jeg gør det - som regel ligger både bøger, magasiner og "de løse" i stakke rundt omkring.....

  SvarSlet
 5. Hold da op hvor er du struktureret. Sikke en ordenssans. Jeg kan godt misunde dig dit system. Overvejer også at fotografere mit lager til ravelry, men dels ved jeg ikke hvordan det fungerer og dels har jeg virkelig meget garn, så indtil nu er det blevet ved tanken. Jeg ville ønske der var en vejledning til Ravelry.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du skulle have været med i Fandango da jeg underviste i Ravelry! :-)

   Slet
 6. Dejligt med orden i mapperne.
  Jeg har også engang sat mine opskrifter i mapper, men trænger til at gå både dem og bøgerne igennem snart.
  Mangler bare lige tiden :-)

  SvarSlet