mandag den 16. september 2024

Hjertetrøjen

 Vores 4-årige barnebarn er en varm pige, som ikke behøver særligt meget strik. Samtidig er hun meget bevidst om hvad hun vil have på. Hvis farven eller modellen ikke er rigtig, så vil hun ikke have det på. Jeg har strikket en cardigan efter hendes ønsker - med hjerter og glimmer.

En dag kom en lille video, hvor først udtrykte sin glæde over at mormor og bedstemor strikker til hende og efterfølgende med et ønske om en hjertetrøje med hjerter over det hele. Jeg sikrede mig at det skulle være hjerter over det hele - det skulle det.

Jeg har valgt at bruge den samme opskrift som jeg brugte til den Girly glimmer trøje: Sommerfugletrøjen fra Klompe Sommerbørn. Når jeg lave et projekt med mønsterstrik efter mit eget hoved "stjæler" jeg diagrammet fra en model lavet i et passende garn og tæller masker og tilpasser mine egne ideer til maskeantallet. Denne model har et rundt bærestykke.

Jeg gik i gang og efter lidt tilvænning gik det fint - i starten havde jeg lidt bøvl med at skjule mønsterfarven i udtagningerne og mine forsøg på at undgå lange tråde bag arbejet.

Jeg vil også gerne sige at jeg synes det er lidt hårdt, at strikke mønster på de små ærmer, men det er også lykkedes og veloverstået.

Jeg har strikket i Arwetta og brugt:

Bundfarven 318 ballerina: 110 gram

Mønsterfarven 138
Geranium: 29 gram 

mandag den 9. september 2024

Van Gogh-strømper

Jeg havde hørt så meget pænt om Opal-garn og da Tante Hanne havde ophørsudsalg købte jeg et par nøgler. Til et par julegavestrømper til svigersønnen valgte jeg det smukke blålige Vincent van Gogh farve. Jeg supplerede strømpen med en rest blå fra et kit fra RasendeKreativ til ribben.


Til ribben brugte jeg: 4 gram

Til resten af strømpen brugte jeg: 67 gram til størrelse 44-45. 

Jeg strikkede skaftet 16 m langt.