lørdag den 18. juni 2016

pixelated pullover

Jeg er en af dem som længe har villet strikke pixelated pullover og jeg har hele tiden tænkt at den skulle strikkes i noget af det Cool Wool jeg havde på lager. Problemet var som det så tit er: Strikkefastheden. Opskriftens strikkefasthed er 19-20 m/10 cm, men Cool Wool løber 24 m/10 cm.

Nu er den færdig og den hang stadig på ginen da manden kom forbi og han udbrød: "Hvor er den flot!" Og han kommenterer ikke så tit de ting jeg laver, han opdager ikke altid at noget er færdigt. Men denne faldt han aldeles for. Og jeg gik og var i tvivl om den var OK ;-)
Jeg havde lavet en strikkeprøve og regnet mig frem til en noget større størrelse, da jeg tænkte jeg så bare kunne følge opskriften i stedet for at regne om. Pixelated pullover er nemlig topdown og strikkes contiguous. Cool Wool er ret fast mens man strikker, men det bliver noget mere slapt når det er vasket. Da jeg synes bærestykket så lidt lille ud valgte jeg at vaske og måle inden jeg strikkede videre.
Jeg målte på en bluse som jeg er glad for og som også er strikket i Cool Wool og som det ses på billedet blev jeg beroliget og strikkede videre.

Nå så blev jeg bekymret for at ærmerne blev for smalle på overarmen - jeg glemmer tit at nogle topdown-modeller slår ret meget op under ærmerne. Jeg regne og målte, men fik kun talt det halve antal masker med under ærmerne.

Jeg droppede også talje-indtagningerne, da jeg bare tænkte det var lige meget.

Nu står jeg med en bluse med ret brede ærmer og den blev kæmpestor efter vask. Jeg brugte tørretumbler-tricket og nu har den trukket sig sammen. Jeg tumblede længe/mange gange. Ærmerne er stadig for brede og jeg kan ærgre mig over at jeg ikke tog ind til talje for selvom mine tråde ligger pænt på bagsiden ved mønsterstrikningen, trækker mit strik sig alligevel mere sammen, hvor der strikkes mønster. Det havde været mere jævnt, hvis jeg havde taget ind og ud til talje.

Mens ellers er det altså en sjov sweater, som i Cool Wool bliver pænt varm og jeg kunne godt finde på at strikke den i garn som passer til strikkefastheden ;-)

Jeg har kun brugt 3 farver, da jeg ville bruge lagergarn. Jeg har brugt

3 kommentarer: