lørdag den 4. juni 2016

Farvel til Ester

Sidste år slog jeg op til Ester fra Mormors kolonihavehus af Annette Danielsen. Blusen strikkes i retstrik på tværs og jeg faldt øjeblikkeligt for den, men jeg kunne godt se at den var lidt kort efter min smag. Jeg så flere uheldige resultater af uheldigt garnvalg, så jeg besluttede at købe originalt garn.

Jeg slog 16 ekstra masker op og skulle på p. 2,5 for at opnå strikkefastheden. Jeg fik ondt i skuldrene af at strikke på den, så jeg holdt en pause.
Den pause har nu varet ca. et år og jeg har kigget på den, jeg kunne mærke, at der ikke var glæde ved at strikke på den længere og blev jeg mere og mere usikker på om jeg overhovedet ville blive glad for den. Jeg tror også den ville blive for kort.

Men så synes jeg alligevel at jeg skulle vide hvad jeg så ville bruge garnet til. Først tænkte jeg på at lave en Bits, jeg kunne huske at jeg strikkede med Bomulin. Men den hvide farve var alpaca1 og den tror jeg ikke kan bære. Jeg havde flere overvejelser, som ville indebære garnkøb. Men så opdagede jeg at Sofistica har en løbelængde på 195 m og Bomulin løber 210 m - så ville min Bits blive for lille.

Nå så blev tilgangen at jeg måtte finde en model der er lavet til Bomulin.

Igen faldt valget på en Annette Danielsen - Årringe. En fin top fra "Strik naturligvis" - næsten en hilsen fra fortiden. Jeg har strikket den før, men i noget bomuld, så den blev alt for tung.

Forleden blev Ester så trævlet op og jeg kan mærke at beslutningen er helt rigtig.

3 kommentarer:

 1. Du milde - jeg kan da lige se, at det er et stykke tid siden, jeg har kikket med her - hvor er det et flot stykke "overarbejde", du har lavet ;-) Pixelated Pullover ser også meget lovende ud :-) Godt, at du fik trevlet op, når nu din mavefornemmelse siger dig, at der er noget galt. Årringe er også en rigtig fin top :-)

  SvarSlet
 2. Selvom det er surt at pille et fint arbejde op, er det godt at lytte til sin mavefornemmelse, ellers var trøjen bare kommet til at ligge i skabet
  Det er en rigtig fin top, du nu vil bruge garnet til

  SvarSlet
 3. Det er helt rigtigt at forny sig, og så er der jo ligesom frigivet en pind mere, samt der skabes nye muligheder med garnet igen. God weekend

  SvarSlet