søndag den 8. februar 2015

Skals 2015 3 - foredrag, morgensamling og andet hygge

Jeg synes lige jeg har lidt mere jeg vil fortælle om;
Hver dag er der morgensamling, hvor man synger fra højskolesangbogen og der udveksles information om dagen. I den forbindelse er der hver dag et lille foredrag, de var spændende på hver sin måde.

Først mødte vi praktikant Katrine som studerer på en design/formgivningsskole i København. Hun fortalte om skolen og uddannelsen. Så mødte vi Iben Høj som designer og maskinstrikker i sit eget værksted, det var meget spændende, det er meget fint tøj, som sælges i de små designbutikker i København. Kig ind på hendes hjemmeside her, det er meget fint. Mens vi var blev der optaget en udsendelse, som på et tidspunkt kan ses på Skals.nu.

Væveholdets lærer hedder Winnie Poulsen, hun var en engageret og meget vidende person, som både fortale om strik og vævning. Torsdagsforedraget er langt og der var vist nogle som havde oplevet et kedeligt foredrag, så der var nogen bekymring omkring torsdagsforedraget og hvem det nu var.

Men det blev superspændende, vi mødte væveren Lise Frølund, som har vævet i mange år. Hun fortalte bl.a. om sit nuværende projekt. Hun er i gang med at væve et nyt tæppe til bryllupssalen på Aarhus Rådhus. Rådhuset er fredet så der må ikke ændres noget, så hun skal væve et tæppe til erstatning for det som ligger der i dag.

 Om fredagen var der en forfatteren og han var også OK, men her bagefter kan jeg mærke at det var de tekstile foredrag der virkelig satte spor hos mig. Men fortalte bl.a. om Halfdan Rasmussen, som ville have fyldt 100 i år. Det er altså spændende med de foredrag og det er helt sikkert der bliver strikket igen.

Aftenerne gik med strik - enten færdigstrik af dagens prøver. Jeg bøvlede med usynlig opslagning og kant til dobbeltstrik, men til sidst faldt på plads. Ellers gik vi over til privatstrik.

Her bliver knappekrukkens indhold grundigt studeret.

Også et lille glimt af mit fine værelse, som er malet i fine farer. Skolen  er gammel og ikke spor rig, så meget er gammelt og ikke moderne. Men man har alligevel kælet for tingene, med f.eks. fin maling og så fine detaljer som hylderne ved hanebjælken og det lille spejl ved døren. Jeg synes jeg bemærkede små søde spejle og andre detaljer, som både er charmende og praktiske.
3 kommentarer:

  1. Det lyder som om du har haft et dejlig ophold, jeg skal afsted i April og jeg glæder mig allerede, jeg elsker denne inspirations uge. man får sådan en dejlig energi også bagefter.

    SvarSlet
  2. Ja, det mærkes, at du har fået meget med derfra :-) Og tiden bliver vist fyldt godt ud :-)

    SvarSlet