søndag den 15. februar 2015

Min Pels

Modellen "Pels" fra Annette Danielsen bog "Grønland" har levet en omskiftelig tilværelse i min lille verden. Da jeg så den i bogen mente jeg ikke at den var noget for mig, måske for helt unge.....

Så så jeg den hos Lene og blev vild med den og min opfattelse blev bekræftet da jeg så Tines version. Så jeg besluttede mig for at strikke den alligevel :-)

Det gik derudaf, jeg fulgte beskrivelserne linje for linje og jeg synes det var fint. Men så begyndte det at drille, da ærmegabshøjden på forstykkerne og ryggen ikke blev lige høje. Jeg tjekkede beskrivelsen igen og igen og samtidig læste jeg om en anden en som ikke synes den sad godt på hende. Så Pels kom i karantæne og jeg strikkede noget andet.

Efter et stykke tid snakkede jeg med Tine, som havde læst opskriften ligesom mig. Så blev beslutningen at strikke forstykkerne ligeså lange som ryggen og så måtte ærmerne jo tilpasses. Jeg strikkede også hætten.

Så var det ærmernes tur og de så ud til at være "a walk in the park", men efter de første 12 cm fattede jeg slet ikke opskriften. Det med gentagelsen af mønstret var det nu p. 1-10 eller fra p. 3-10?? Igen fik jeg sparring og løsningen var at det var fra p 3-10, men da udtagningen lå på 3. pind af mønstret og og man enten skulle tage ud på hver 10. eller 12. pind besluttede jeg mig til at freestyle.  Jeg "kopierede" mønsteret og tog ud på hver 10. pind.

Nu er den færdig og jeg er glad for den, den er varm og lækker.

Jeg læste rundt omkring at den drillede og da jeg lagde billede på Instagram blev jeg spurgt til hvordan skulderen var, fordi nogle havde oplevet at den var for bred. Skulderen er ikke for bred efter min mening, men jeg skal bruge lidt tid for at få hætten placeret ordentligt, så den falder pænt foran. Det betyder at hætten ligesom får en fold bagpå. Sådan vil jeg bruge den, hvis hætten skal sidde "normalt" kommer den ikke til at sidde som jeg ønsker foran.
Jeg har strikket i Højlandsuld fra Garnudsalg og kid-silk fra Drops. Jeg har brugt 205 gram kid-silk og 289 gram højlandsgarn.

Jeg er glad for min "Pels" og skal nok få den brugt,jeg synes mønstret trækker den fint sammen, så den ikke bliver oversize på den forkerte måde :-)

Jeg beklager den mørke farve, det gør det lidt svært at se den ordentligt.


8 kommentarer:

 1. Nej altså, hvor er det mærkeligt - jeg har ingen problemer haft overhovedet og den sidder bare perfekt - går ud fra, at du naturligvis har hentet rettelser på AD´s hjemmeside!
  Nuvel - det endte jo heldigvis godt for dig - det er en superflot Grizly-bear pels du har fået lavet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Lene - jeg tjekkede AD's hjemmeside for rettelser, men jeg fandt ingen til Pels. Har der været nogle?

   Slet
 2. Godt at du holdt ud, den er blevet super flot :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja heldigvis - jeg synes jo den så så god ud, men nogengange kommer det altså lidt i karantæne

   Slet
 3. Det er bare så flot en model. Øv med alle besværlighederne i processen - men godt der var hjælp og sparring at hente. Det lyder som en lækker garnkombination.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak - ja der sker tit noget og så er dte dejligt man kan få hjælp :-)

   Slet