lørdag den 18. oktober 2014

Muslinger, konkylier og roser

jeg ville gerne give en gave som skulle være en håndlavet og romantisk ting. Først besluttede jeg at det skulle være hæklet gæstehåndklæde. Så kiggede jeg på mønstre og jeg ovevejede meget den meget berømte harlekinhåndklæde.

Men jeg surfede lidt rundt. Min veninde elsker konkylier, man finder dem i alle afskygninger omkring hende. Så faldt jeg over et hæklet i muslingemønster - det virkede som det helt naturlige valg ;-)

Jeg købte gammelrosa alm. bomuldsgarn fra Søstrene Grene og slog 86 m op som i opskriften og jeg hæklede til håndklædet målte 44 cm, man kan se at min hæklefasthed ændrer sig, men det er OK. Kort efter fandt jeg de sødeste stropper hos Gitte Blinkilde, de er supersøde og romantiske og passer til min veninde, så dem ville jeg bruge.

Endelig har jeg ikke hæklet kanter, jeg synes det ser så fint og let ud som det er. Jeg har brugt ca. 94 gram til håndklæde med strop.

Jeg havde stadig et helt nøgle garn tilbage og jeg havde lyst til at lave lidt mere og jeg besluttede at lave et kvadratisk  stykke, som måske kan bruges som en lille bakkeserviet...

Den fik også rosestrop. Jeg slog 67 m op og hæklede til den var kvadratisk - her har jeg brugt 35 gram.


Mit badeværelse er lidt kedeligt, uromantisk, I min venindes hus har hun de fineste knage, hvor de vil komme til sin ret.

Jeg har læst at man skal lægge håndklæder i blød i iskoldt vand, så kommer de til at tørre bedre. Jeg sad og hæklede til strikke- og hæklefestivalen i Brande og der fik jeg at vide, at de skal blive liggende i det kolde vand i 24 timer. Det ved jeg ikke om rigtigt, men det vil jeg prøve, så det må jeg skynde mig at gøre så de kan blive tørre til på onsdag. I samme åndedrag lærte jeg en anden måde at "vende med 3 luftmasker". Jeg kan ikke forklare det, for jeg ved om det er venstre eller højre om, men møder du mig, må du gerne spørge, så skal jeg vise. Jeg synes det fungerer fint og det betyder at oldemor-firkanter ikke længere har en lang maske.

4 kommentarer:

  1. Det er fint og din veninde bliver helt klart glad for det.

    SvarSlet
  2. Hvor er det bare et superfint mønster. Et rigtig sødt sæt, som din veninde garanteret bliver glad for :o)

    SvarSlet
  3. Dejligt at lære så meget nyt hele tiden :-) Mere yndigt sæt kan vist ikke laves - rosenstropperne fuldender da i den grad romantikken :-)

    SvarSlet