søndag den 26. oktober 2014

Det blev en Høstjakke

Det er ikke usandsynligt, at nogen har hørt mig sige, at jeg aldrig strikker høstjakken!

Men ad omveje kom den alligevel på mine pinde. Jeg havde noget garn liggende og jeg faldt for Susie Haumanns "Denim blue" fra "Blue notes", men den havde jeg ikke garn nok til, den skal man ca. bruge 1600 m til - jeg havde 1500 m. Men så er der jo Helga Isagers Kashmir, den er også stor og lækker, men her nærmede løbelængden sig 2000 m. Det gik jo heller ikke.

Så kom jeg i tanke om Høstjakken som jo er i et af numrene af Maries ideer - nr. 3 juli - oktober 2014 . Her skal man bruge ca. 1200 m og det havde jeg jo så rigeligt. Så derfor endte jeg der ;-)

Alle 3 cardigans er store og "hyggelige" og strikket i flere tråde garn - når jeg har udregnet antal meter har jeg taget det garn, hvor der er beregnet flest meter. Jeg kan godt undre mig over den store forskel i garnforbrug, men jeg orker ikke at satse....

Halsen var for vid til mig, den ville glide for mig og være irriterende. jeg overvejede I-cord kant, men jeg kunne ikke rigtigt gennemskue om de kunne gøre det hele og hvad med ærmerne…

Jeg sad og kiggede på høtsjakker også fandt jeg en som havde tænkt helt det samme som mig, så den snuppede jeg:
“Tag en maske op i hver maske – tag ind på hver række – flere på retsiden end bagsiden.
Retsiden: 1 indtagning lige efter kanten, 2 indt. På ryggen og 1 ved hvert ærme indtil de er helt væk

Vrangsiden: 1 indtagning på ryggen og 1 ved hvert ærme indtil de er helt væk”

Efter jeg havde lavet hals havde jeg nogle prøvninger indtil jeg fandt ud af ærmelængden - dem afsluttede jeg på samme måde som i opskriften.


Jeg har brugt 333 gram Drops loves you 3 - garnet havde ligget længe og jeg har lavet forskellige strikkeprøver og jeg kunne ikke få det til at fungere når jeg strikkede med garnet alene. Sammen med de 174 gram Drops alpaca brushed silk.

Nu glæder jeg mig til bruge den!

11 kommentarer:

 1. den er blevet rigtig flot, og den lyder rigtig luftig og blød, den skal du nok blive glad for er jeg sikker på

  SvarSlet
 2. Den ser fin, og dejlig varm ud. Jeg elsker min og tænker på at strikke en nr to

  SvarSlet
 3. Det er dejligt, når man kan finde gode fif hos andre, det ville da være surt, hvis jakken ikke kom til at passe ordentligt
  Den ser rigtig dejlig, blød og varm ud

  SvarSlet
 4. Det bliver da også en god lun sag - du kan bruge den som overtøj i øjeblikket :-)

  SvarSlet
 5. Næh hvor er den fin Susanne,jeg har stadig til gode at strikke en vamset cardigan,min kashmir endte som optrævl,da jeg ikke var tilfreds med den

  SvarSlet
 6. Den ser rigtig lækker ud. Min høstjakke er fortsat på pindene , glæder mig til at kunne tage den i brug :-)

  SvarSlet
 7. Flot høstjakke ! meget fin i de blå/grå nuancer. Jeg har fået brugt min lidt - men savner egentlig, at der er lommer.

  SvarSlet
 8. Rigtig flot jakke. Tak for fiffet med halsen. Det vil jeg tænke på når jeg er færdig med min hvis den ikke er ok i halsen.

  SvarSlet
 9. Dit resultat er meget flot :) du har noget at glæde dig til i de kolde måneder :) Tak for at du forklarede om din løsning på halsen.

  SvarSlet
 10. HVor er den flot din høstjakke, jeg har så meget lyst til at strikke en, men kan ikke finde den danske opskrift. Jegnhar skrevet til Maries Ideer, men de har ikke svaret mig. Tænkte om du måske har den endnu ???
  Mange hilsener
  Grethe Buhl

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Grethe, Opskriften findes også i en bog, som jeg ikke lige kan huske hvad hedder, men du kan nok google den. Den har været på tilbud i Netto og har de først været det, så plejer de at komme det igen:-)

   Slet