mandag den 15. april 2019

JYLLANDSsweater og strikkefasthed

Jeg holder altid øje med gode opskrifter, som har en pæn rund hals eller går op på halsen, da jeg er så sart og så let får ondt i halsen.

For nogle måneder siden begyndte Mette Hvitved, at vise billeder af den fineste ribstrikkede sweater med glatstrikkede ærmer. Den lignede en opskrift jeg bare måtte eje. Tiden gik bare, den skulle jo teststrikkes og alt muligt...

Den var ikke frigivet ret længe da jeg købte opskriften, jeg kiggede lidt på den og overvejede hvilket garn jeg ville bruge, jeg endte med at beslutte mig for originalgarnet. Inden jeg fik købt det blev der annonceret et tilbud, hvor Knitwedo gav 20% på garn til sweateren. Det blev bestilt - og så lige en opskrift til for at få det portofrit.

Jeg bestilte 12 nøgler svarende til str. XL. Jeg strikkede str. L efter opskriftens anbefalinger, men strikkede længere ærmer. Alligevel har jeg kun brugt 11 nøgler - der er en meter eller 2 tilbage.
Jeg lærte at navigere efter opskrifter efter strikkefastheden på af min mor. Det har jeg aldrig helt kunnet slippe, også selvom jeg får forklaret at strikkefastheden ikke siger så meget om garnet,da den jo ene og alene afhænger af hvordan den, der strikker prøven, strikker.

Samtidig strikker jeg mange strikkeprøver i min kamp for at få mine projekter, jeg strikker på flere pindestørrelser og markerer skiftet og er også begyndt at strikke ind hvilken pind jeg har strikket på. Bagefter bliver prøverne vasket og spændt. Det er tit en prøve ændrer sig i vask.

Typisk går jeg mest op i bredden. Hvis man i opskriften strikker efter cm og ikke antal rækker er det ikke så vigtigt hvad strikkefastheden er i højden.

Jeg kan alligevel undre mig:
Strikkefastheden på garnet (LANG merino 120) er 22 m og 32 rk.
Opskriftens strikkefasthed er 22 m og 38 rk
Min strikkefast i dette garn er 22 m og 28 rk.

Det er en forskel på 10 rk på10cm, det er alligevel mærkeligt? Til gengæld er min sweater blevet rigtig god, så det er jo lige meget.

Når jeg lægger mine projekter på Instagram tagger jeg oftest designeren. Ang. Juyllandssweateren kom vi i dialog og Mette spurgte om hun måtte vise min trøje.Hvis jeg bliver spurgt siger jeg sltid ja og bliver glad. Hvis jeg ikke bliver spurgt bliver jeg irriteret og lidt sur. Jeg siger som regel ikke noget, men synes godt man kan spørge.

Mette spurgte, jeg sagde ja og min sweater blev vist i hendes story. Det var hyggeligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar