søndag den 8. maj 2016

En ny bluse og små fortrædeligheder

Nogle gange køber jeg f.eks. et par bukser i en anderledes farve end jeg plejer og det medfører ofte, at jeg vil strikke bluse eller cardigan i den farve. Denne gang havde jeg købt et par mørkorange bukser.

Jeg gik og kiggede på garn og farver og fandt farven i supersoft, men da købte jeg bare til en stribe. Men først til Garnstafetten 2015 fandt 3 ngl. Malabrigo Sock i en farve som kaldes Boticello rød, som lige passede. Men efter nærmere gennemregning kunne jeg se at jeg have 1200 m og jeg ville have en lang bluse med lange ærmer og så er det ikke nok. Så måtte der jo tænkes og jeg valgte en stribe løsning med et unika garn Garngalleriet BFL-steps fra Garnkisten. Det er et håndfarvet farveskiftegarn, hvor  nogle af skiftene falder i med bundfarven, det kan være irriterende, men her er det den effekt jeg går efter.

Nå så skulle der vælges model og jeg endte med at bruge velfærdsmodellen med nogle ændringer i halsudskæringen.
Jeg lavede strikkeprøve og det kom fint til at passe og så igang. Da det første ærme blev færdigt var det for stort, jeg kunne ikke rigtigt forstå hvad der var galt. Jeg tænkte at jeg bruge tørretumbler-tricket, men mens jeg strikkede besluttede jeg at lave flere indtagninger så ærmet blev smallere også trævlede jeg op og strikkede det andet ærme lige sådan - og det tog faktisk ikke så lang tid ;-)
Nu er jeg glad for, at jeg lavede om og ikke bare strikkede videre, det er trods den hurtigste rettelse, mens det hele er på pindene og intet er hæftet :-).

Som sagt har jeg brugt Velfærdsmodellen med rettelser i halsen - str. L.
Jeg har brugt 283 gram Malabrigo og 60 gram BFLsteps - jeg håber jeg har Malabrigo nok til et par pulsvarmere.

5 kommentarer:

 1. Det var da en god udfordring! Så får man gang i pindene med garn i farver som man ikke altid bruger. God weekend

  SvarSlet
 2. Godt du strikkede ærmerne om,tørretumbler havde ikke hjulpet på strømpegarn,det er som regel superwash behandlet og så var den bare blevet slasket istedet for at krympe :) ,strikket i så lækkert garn kan den da kun blive et hit

  SvarSlet
 3. Den er da blevet skøn, dejligt du fandt det helt rigtige garn

  SvarSlet
 4. Den er blevet skøn og jeg vil også sige, at det var godt, du strikkede om, for du ville aldrig have opnået et ærme så meget smallere :-) Den er da super anvendelig og bliver et hit sammen med bukser i samme farve :-)

  SvarSlet
 5. Wow den er flot i de brændte farver

  SvarSlet