tirsdag den 23. februar 2016

Min velfærdsmodel

Jeg er blandt de mange som faldt for Bente Geils velfærdsmodel, da den kom frem. Jeg var længe om at komme i gang, da jeg ikke kunne beslutte mig til hvilke farver den skulle have.

Jeg startede den op i juleferien også har den været snakkestrik til strikkecafeer, så der har været andre ting ind i mellem - 2 Paelas tights og en Pullover, det er OK.
Jeg har ikke taget så meget ud, som i opskriften. Jeg så model af en medstrikker og det klædte den at der ikke var taget så meget ud. Det er så det om det var lidt for lidt. Nu er den i hvert fald færdig og den har fået mange gode kommentarer. Sidst hos Garn10 var der flere der "gik model" :-)

Jeg har brugt Geilsk bomuld og uld:
Mørk grå C12: 206 gram
Lys grå C16: 165 gram
Rød kontrastfarve C21: 20 gram

Jeg har garn til flere Geilske modeller på lager, så der skal nok komme flere her på kanalen. Derfor må jeg prøve at holde mig i skindet med garnindkøb, men hvor er det svært, når der er så meget spændende ude omkring.

Eller også skulle man have mere strikketid, men jeg skal have nattesøvn og det der job, ja det giver jo smør på brødet og råd til at købe garn :-)

Det næste tema var så knapper - der skulle jo vælges den helt rigtige knap til min Velfærdsmodel. Der er jo kun en. Hvis jeg skal vælge en knap indenfor min tryghedszone, skal den være rød i den helt rigtige nuance som min røde kontrast farve. Men det er altså ikke ret nemt.

Den der ligger alene var min favorit blandt de røde - den er så flot!

Nå det lagde jeg på Instagram og jeg fik foreslag fra Gitte om måske karrygul eller syrlig grøn.

Tine kom forbi og hjalp med at vælge fra knappereolsskufferne.

Nogen af dem Tine valgte passede godt, men jeg kunne ikke finde ro med dem, så de blev pillet far igen inden jeg tog billedet.

De gulgrønne passede bedst, men den stribede som ligger ovenover var også god.

Så gik jeg og kiggede på dette og sagde til mig selv "Du kan bare skifte knappen". Nu har jeg syet den gulgrønne i :-)

Tak til Gitte og Tine!

18 kommentarer:

 1. Den er superflot, din Velfærdsmodel. Jeg bliver jo nødt til at have en i de farver også.....men må hellere lige strikke den første færdig inden jeg går i gang med en to'er ;-)

  Og ja, mere strikketid og ubegrænsede midler til garnkøb ville være fantastisk...... Det står ihvertfald højt på min ønskeseddel!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Lea, jamen en god idé, jeg tror også jeg laver en toer på et tidspunkt, jeg har ikke besluttet hvilke farver den skal have :-) Måske dine? Hvis de ikke er for lyse til mig. Måske kan jeg prøve din når den er færdig?

   Slet
 2. Den er godt nok flot og sikke nogen gode farver du har valgt. Sikke en god ide at vælge endnu en kontrast farve til knappen

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja det er det faktisk, det er jo helt umuligt at fin de en knap der matcher perfekt og sort synes jeg var for kedeligt :-)

   Slet
 3. Glad for at kunne komme med input,den er blevet rigtig flot din velfærd :)), ret smart at bruge den til cafestrik

  SvarSlet
 4. Altid til tjeneste:-)
  Og som du siger, man kan altid skifte knappen ;-)

  For øvrigt, super flot kjole!

  SvarSlet
 5. Hvor er den blevet flot, og knappen er helt perfekt, synes jeg

  SvarSlet
 6. Kjolen er vel nok blevet flot. Håber også at få den strikket engang. God dag.

  SvarSlet
 7. Den er blevet flot - en lækker farvekombination :-) Jeg ville nok have foretrukket den røde knap, men sådan er der jo så meget. Håber, du får gavn af den :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det også blevet, hvis jeg ikke var blevet udfordret :-)

   Slet
 8. Hammerflot.... Jeg kan godt lide den slankere linje! Smukt farvevalg... og så kan knappen jo skiftes... næsten efter humør. De passer jo alle...

  SvarSlet
 9. Superskøn velfærdsmodel og 2 af dem, ja det er da det rene velfærd. Jeg synes det er flot, at du har strikket den lidt smallere.
  Jeg købte faktisk garn til ikke mindre end 3 velfærdsmodeller hos Garnudsalg sidste år og er ikke kommet i gang med dem endnu, men det skal jeg da vist snart.

  SvarSlet
  Svar
  1. ja du må i gang Susanne - jeg er superglad for min.

   Slet
 10. Hold da op hvor er den blevet flot. Jeg har strikket to stykker en til mig selv i uld/silke fra garnudsalg og en til min datter i enkelt coast. Har lyst til at strikke en mere i coast som er så lækker blød. God ide at strikke den lidt smallere

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Jeg kommer helt sikkert også til at strikke flere Velfærdsmodeller :-)

   Slet