tirsdag den 16. september 2014

Den 3. No. 8

Nu har jeg gjort det igen - jeg har strikket en No. 8, Link til no. 2 og de andre ærmer er her.

Jeg har jo tidligere skrevet at hulrækken er irriterende for man SKAL have underkjole under, hvis man ikke vil ses helt ind til undertøjet og det bare skind ;-) Jeg planlagde også en model med en snoning i stedet for. Der udover hade jeg et kilo Samarkand som var strandet, da opskriften til Truntelunte kjolen ikke duede.

Jeg lavede strikkeprøver og med hulmønster og snoninger og jeg målte og målte. Snoningerne blev over  4 m og på hver 6. pind. Rækken med snoninger blev 1 m. smallere end snoningsrækken, så husk at regne om. jeg kan ikke lige finde min seddel, ellers havde jeg skrevet det.


Lige da den var færdig prøvede jeg den og den så meget snæver ud...Jeg følte lidt panik og tænkte at jeg skulle have vasket de strikkeprøver.... jeg var lidt bekymret for at den ville krybe i vask.

Et par dage senere så jeg på Ravelry at jeg havde vasket prøverne: 
"Jeg har lavet en strikkeprøve på p. 3,5 og det 27 m/10 cm og til Trunteluntekjolen og No. 8 skal den være 26 m/10 cm! Jeg vaskede prøven og efter vask og tørring er strikkefastheden 24 m/10 cm.

Jeg prøvede igen på p. 3 og igen har jeg 27 m pr. 10 cm"
Så det havde jeg altså gjort.Jeg har bare brugt ca. 250 gram Samarkand på p. 2,5 og 3, den sidder godt MEN men men - jeg slipper nok ikke for underkjolen, selvom den klarede vasken fint  er den lidt gennemsigtig, man kan se farven på BH og trusser og det er jo ikke meningen - jeg slap altså ikke for underkjolen, men har fået en fin kjole.

Nå jeg må videre til mit næste større projekt, som selvfølgelig også har været trævlet op ;-) Det er den med nr. 2. 

6 kommentarer:

 1. Den er godt nok fin, hvor køber man egentligt underkjoler i dette årti?

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg køber dem i lingeri forretninger, men jeg kan se at nogle køber mere farverige end dem jeg køber - så de kommer måske andre steder?

   Slet
 2. Hvor er den fin!
  Det med snoningen har jeg også overvejet.
  Hvis jeg nogensinde får strikket den igen, spørger jeg lige hvad det var du gjorde :-)

  SvarSlet
 3. Helt forrygende farve :-) Jeg ku også finde på at lave den med snoning, men har ikke brugt den første så meget, så ......

  SvarSlet
 4. Simpelthen en skøn farve og skøn model. Jeg er vild med strikkjoler.

  SvarSlet
 5. Hvor er det en fin og feminin model, den bliver du så flot i.

  SvarSlet